Alegatorii pot afla pe internet la ce sectie pot vota la europarlamentarele din 25 mai

de Eliana Radulescu – Mediafax Publicat la: 25.04.2014 18:37 Ultima actualizare: 25.04.2014 18:38

Alegatorii pot afla pe Internet la ce sectie isi pot exprima votul la alegerile europarlamentare din 25 mai accesand site-ul oficial al Registrului Electoral, www.registrulelectoral.ro, a precizat, vineri, vicepresedintele AEP Marian Muhulet.

Registrul electoral este o baza de date in format electronic administrata de AEP, cu toti cetatenii romani, inclusiv cei cu domiciliul sau resedinta in strainatate, care au implinit 18 ani si care au drept de vot. Registrul cuprinde numele si prenumele alegatorului, data nasterii, adresa de domiciliu si adresa de resedinta, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate.
Acest registru este actualizat permanent la nivelul primariilor, fiind introdusi cetatenii care au implinit 18 ani si fiind radiati cei care au decedat sau si-au pierdut dreptul de a alege.

Fiecare alegator poate sa verifice online daca este inscris in Registrul electoral.
De asemenea, poate sa solicite inregistrarea in Registrul electoral cu adresa de resedinta.
Cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, precum si cetatenii romani cu domiciliul in tara aflati temporar in strainatate, la cererea lor, se inscriu in Registrul electoral cu datele corespunzatoare ultimei adrese de domiciliu sau de resedinta.
Pot vota si alegatorii care nu se regasesc in Registrul electoral in ziua scrutinului. Acestia pot vota pe lista electorala speciala, daca dovedesc cu actul de identitate ca sunt arondati la sectia de votare la care se prezinta.
Vicepresedintele AEP Marian Muhulet a precizat, intr-o discutie cu jurnalistii, ca “oamenii care sunt responsabili de cifrele de alegatori si de cum arata listele electorale sunt primarii”.
El a subliniat ca primarii aveau aceasta atributie si inainte, diferenta fiind ca in acest moment acestia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *