ALEGERI FRF 2018: Razvan Burleanu a castigat din primul tur! “I-am ciuruit!”

ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 17.00: S-a incheiat procesul numaratoarea voturilor. Razvan Burleanu a castigat alegerile si un nou mandat de patru ani.
Rezultate:
Ilie Dragan – 0 voturiMarcel Puscas – 8 voturiIoan Lupescu – 78 de voturiRazvan Burleanu – 168 de voturi
Razvan Burleanu, dupa ce a castigat alegerile de la FRF. “I-am ciuruit!”
ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 16.15: S-a incheiat procesul de votare! Urmeaza numararea voturilor.
Ionut Lupescu, prima reactie dupa ce a pierdut alegerile de la FRF
ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 15.30: Eroare a organizatorilor! Pupitrele la care se voteaza se afla sub geamuri si astfel se reflecta in geam ce se voteaza, putandu-se observa pe ce candidat pune stampila fiecare votant. Dupa ce si-au dat seama de greseala, spre finalul procedurii de vot, organizatorii au mutat pupitrele mai in fata. Pe biletul de vot, candidatii sunt pusi unul sub altul, in ordinea in care s-au inscris: 1. Razvan Burleanu, 2. Ionut Lupescu, 3. Marcel Puscas si 4. Ilie Dragan.
Marcel Puscas, decizie radicala dupa alegerile de la FRF. “E ultima mea zi…”

ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 15.00: Cei patru candidati si-au incheiat discursurile, incep pregatirile pentru startul votarii propriu-zise.
ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 14.05: Au inceput discursurile, fiecare candidat are la dispozitie cate 10 minute pentru a-si prezenta programul. Primul a luar cuvantul Ilie Dragan, urmat de Marcel Puscas.
ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 13.50: Membrii Adunarii Generale au inceput sa revina in sala. Ne apropiem de punctul culminant al zilei.
ALEGER FRF 2018, UPDATE ora 13.20: Prima parte a Adunarii Generale a FRF, in care au avut loc discursuri si s-a prezentat bilantul federatiei, s-a incheiat, la partea a doua a sedintei urmand ca Razvan Burleanu, Ionut Lupescu, Marcel Puscas si Ilie Dragan sa isi prezinte programul electoral si sa fie votat presedintele forului. In timpul AG de la Casa Fotbalului, cativa fani au afisat bannere pe gardurile din fata federatiei: a”Lupescu presedinte”. a”Om de fotbal, nu de minifotbal”, a”Vrem stadion fara pista”.
ALEGERI FRF 2018, UPDATE ora 10.40: Adunarea Generala a FRF va incepe la ora 11:00, in prima parte a acesteia fiind discutate temele de pe ordinea de zi. Cei patru candidati, inclusiv actualul presedinte, Razvan Burleanu, nu vor avea acces in sala, sedinta fiind condusa de secretarul general al FRF, Radu Visan.Dupa discutarea temelor de pe ordinea de zi, va urma o pauza, apoi cei patru candidati – Razvan Burleanu, Ionut Lupescu, Marcel Puscas si Ilie Dragan – vor fi invitati in sala, fiecare dintre acestia putand fi insotit de cel mult doua persoane.
ALEGERI FRF 2018:?Candidatii Razvan Burleanu, Ionut Lupescu, Marcel Puscas si Ilie Dragan isi disputa astazi, miercuri, presedintia Federatiei Romane de Fotbal, alegerile fiind programate in cadrul Adunarii Generale a FRF, care se va desfasura incepand cu ora 11,00 in sala “Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului .Doua sute cincizeci si sapte de membri afiliati au drept de vot la alegerile pentru sefia FRF. Conform statutului FRF, alegerea presedintelui se face prin vot secret, iar candidatul care va obtine jumatate plus unu din voturile membrilor afiliati prezenti va fi declarat castigator.In situatia in care, dupa primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obtine majoritatea ceruta de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidati care au intrunit cel mai mare numar de voturi in cadrul primului tur de scrutin. Daca pe locul al doilea se vor afla doi candidati la egalitate de voturi, scrutinul se va desfasura intre acestia si candidatul aflat pe primul loc. In cazul egalitatii numarului de voturi, scrutinul se va repeta pana la departajare. Va fi declarat ales in functia de presedinte al FRF, incepand cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obtine cele mai multe voturi dintre voturile exprimate si validate.Razvan Burleanu?este presedintele in exercitiu al Federatiei Romane de Fotbal. A jucat fotbal doar la nivel de juniori, el fiind si arbitru pana la varsta de 19 ani. Absolvent al SNSPA, actualul sef al FRF a activat ulterior in cadrul Primariei Bacau, al Comisiei Juridice din Parlamentul Romaniei, al Autoritatii Electorale Permanente si al Administratiei Prezidentiale. Acum in varsta de 33 de ani, Burleanu a condus inainte de 2014 din postura de presedinte Federatia Romana de Minifotbal, precum si Federatia Europeana de Minifotbal, structura nerecunoscuta de UEFA sau FIFA.
Burleanu, fost angajat al Administratiei Prezidentiale, dar si al Biroului Electoral Central, a venit cu un suflu nou la Federatia Romana de Fotbal, cu un discurs demn de mediul corporatist, care i-a acaparat rapid pe oamenii de fotbal, astfel incat in scurt timp, doar cativa i-au mai ramas ostili. In mandatul sau a incercat sa restructureze federatia din punct de vedere organizatoric, incercand sa modifice cam tot ceea ce exista in vremea predecesorului sau, Mircea Sandu, pe care l-a acuzat periodic ca a lasat o “grea mostenire”. A angajat foarte multi oameni noi, din afara fenomenului, dar a incercat si sa profite de imaginea unor nume grele ale fotbalului, precum Miodrag Belodedici, Adrian Mutu, Marcel Raducanu sau Dumitru Dumitriu.
La capitolul modificari importante efectuate in mandatul lui Burleanu pot fi trecute si schimbarea emblemei echipei nationale sau a sponsorului tehnic. De asemenea, Burleanu a fost primul presedinte al FRF care a angajat un strain in functia de selectioner al echipei nationale, germanul Christoph Daum. Daca la inceput miscarea a fost privita cu intelegere de catre lumea fotbalului, din ce in ce mai multe voci s-au ridicat impotriva lui Burleanu odata cu esecurile inregistrate de catre echipa nationala de seniori, cu Daum la carma.
Fostul international?Ionut Lupescu?(49 de ani) este component al “generatiei de aur”, avand la activ participari la doua editii ale Cupei Mondiale, 1990 si 1994, si la doua ale Campionatului European, 1996 si 2000. El si-a obtinut licenta de antrenor la Koln, dar a practicat putin aceasta meserie, conducand doar doua echipe, FCM Bacau si FC Brasov. In anul 2005 a intrat in administratie si a ocupat pana in 2011 functia de director general al Federatiei Romane de Fotbal. Din 2011 el a fost director al Comisiei Tehnice a UEFA, functie din care a demisionat la inceputul lunii februarie, cand a decis sa candideze la presedintia Federatiei Romane de Fotbal.
Ionut Lupescu, 49 de ani, este reprezentantul “Generatiei de aur” la aceste alegeri, fiind sustinut de majoritatea fostelor glorii ale fotbalului romanesc. Cei mai multi dintre ei nu au insa drept de vot la alegerile de luni.
Fiul fostului mare fotbalist Nicolae Lupescu s-a decis destul de greu sa candideze pentru functia suprema in fotbalul romanesc, dupa ce a renuntat la postul de director tehnic al UEFA. Ca jucator, Ionut Lupescu s-a facut remarcat la Dinamo Bucuresti, echipa pentru care a jucat in mai multe randuri, si la echipa nationala a Romaniei, unde are 74 de selectii. In strainatate, Lupescu a jucat la Bayer Leverkusen, Borussia Moenchengladbach, Bursaspor si Al Hilal.
A antrenat pentru o scurta perioada pe FCM Bacau si FC Brasov, dupa care a devenit director general in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, condusa la acea data de Mircea Sandu. Actualul presedinte Razvan Burleanu l-a acuzat in campania electorala pentru alegerile de luni ca in perioada in care a ocupat functia de conducere in FRF ar fi favorizat anumite persoane din anturajul sau prin acordarea unor comisioane.
Ca angajat al UEFA, Ionut Lupescu, poreclit “Kaiserul”, a condus departamentul tehnic, alaturi de celebrul tehnician englez Sir Alex Ferguson, ocupandu-se si de dezvoltarea fotbalului.
Printre obiectivele pe care si le-a trasat in campania pentru postul de presedinte al FRF se afla un plan de dezvoltare a fotbalului pentru urmatorii 10 ani, crearea unui comitet strategic pentru fotbal si o evaluare cat mai aproape de adevar a numarului de antrenori si jucatori.
Nascut la 12 octombrie 1960,?Marcel Puscas?a evoluat ca jucator la Steaua, Rapid, CS Targoviste si Steaua Mizil, avand o singura selectie la prima reprezentativa. Dupa retragere, el a activat ca antrenor (Steaua si Rapid), ca presedinte (Viitorul Oradea, Steaua si AJF Bihor), dar si ca impresar. Puscas a candidat si la precedentele alegeri pentru presedintia FRF. Din 2014 el ocupa functia de manager de dezvoltare in cadrul Federatiei Romane de Fotbal.Ilie Dragan?(33 de ani) a jucat fotbal numai la nivel de amatori, iar in prezent este antrenor la o scoala de copii. El detine licenta A UEFA si a fost lector in cadrul Scolii Federale de antrenori din cadrul FRF. Absolvent al ANEFS, Dragan a intentionat sa participe si la alegerile pentru presedintia Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti (AMFB) din 2016, dar dosarul sau de candidatura nu a fost validat la momentul respectiv.Tot in cadrul Adunarii Generale de azi vor avea loc alegeri si pentru functiile de membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal dupa cum urmeaza: 1 reprezentant al Asociatiilor Judetene de Fotbal (candidati: Octavian Goga, Cristian Sava): 2 reprezentanti ai Ligii I (candidati: Valeriu Argaseala, Cristian Tanase); 2 reprezentanti ai Ligii a II-a (canddati: Marius Burca, Marcel Ghergu); 2 reprezentanti ai Ligii a III-a (candidati: Florin Spinu, Mihai Dascalescu, Calin-Alexandru Cojocaru); 1 reprezentant al fotbalului feminin (candidat: Alin Cioban); 1 reprezentant al cluburilor cu activitate exclusiva de copii si juniori (candidat: Catalin Cighir); 1 reprezentant al fotbalului in sala (candidati: Cristi Vornicu, Toader Stefu, Eduard Kovacs).Razvan Burleanu conduce Federatia Romana de Fotbal din 5 martie 2014, atunci cand a castigat alegerile pentru presedintie in dauna celorlalti trei candidati: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian si Sorin Raducanu.
rocedura de alegere a noului presedinte a Federatiei Romane de Fotbal (FRF), care va fi desemnat, miercuri, in cadrul Adunarii Generale programata de la ora 11.00:
Procedura de votare a alegerii noului presedinte este urmatoarea:
A. Adunarea Generala a FRF va avea loc miercuri, cu incepere de la ora 11.00, in sala a”Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului.
B. Dupa parcurgerea temelor aflate pe Ordinea de Zi a Adunarii Generale, anterior punctului privind alegerea Presedintelui, se va lua o pauza de 15 minute.
C. In perioada primei parti a Adunarii Generale, candidatii nu vor avea acces in sala de sedinte, cu exceptia situatiei in care acestia vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegatie.
D. Intrarea in sala a candidatilor va avea loc dupa pauza, acestia urmand sa-si ocupe locurile rezervate in randul I. Din cauza locurilor limitate, fiecare candidat va avea dreptul de a fi insotit de maximum 2 persoane. Numele insotitorilor va fi comunicat catre FRF, in scris, cu cel putin 12 ore anterior desfasurarii sedintei Adunarii Generale.
E. Ulterior pauzei mentionate, sedinta va fi condusa, in temeiul art. 38 alin. 2 din Statutul FRF, de Secretarul General al FRF in functie, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *