ALEGERI LOCALE 2012. Rezultatele din Bucuresti si Cluj, marile mize ale alegerilor locale

de Clarice DINU Postat la: 09.06.2012 21:07 Ultima actualizare: 09.06.2012 21:08

Mediafax Foto-Mircea Rosca
Marile batalii la alegerile locale 2012 se dau la Bucuresti si la Cluj, unde PDL se lupta sa-si apere primariile sectoarelor 3 si 6 si sa-l reconfirme electoral prin votul clujenilor pe Emil Boc, iar USL sa dea lovitura de gratie dupa ce in urma cu o luna a reusit sa-i inlature pe democrat-liberali de la putere.
Chiar daca pedelistii mizeaza pe conservarea pozitiilor in tara si un scor electoral apropiat de cel din 2008, un esec la Cluj al fostului premier, dublat dublat de o prestatia electorala slaba la Bucuresti, unde se estimeaza ca Sorin Oprescu isi va adjudeca la scor primaria Capitalei, ar arunca PDL in aer. Pierderea Bucurestiului si Clujului echivaleaza cu o depunere a mandatului de catre Emil Boc, la pachet cu sefa PDL Bucuresti Elena Udrea. Deocamdata, insa in calculele democrat-liberalilor, actualul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, are toate sansele sa-si adjudece al treilea mandat in fata uselistului Robert Negoita, insa sectorul 6 este considerat ca si pierdut, cota lui Cristian Poperas fiind sub cea a liberalului Rares Manescu. La Cluj, Emil Boc este intr-o lupta stransa cu liberalul Marius Nicoara.
Surprize se asteapta insa si in alte judete din tara. Pedelistii spera sa-si adjudece doua consilii judetene care acum sunt controlate de PNL si PSD, in ambele cazuri fiind sustinuti candidati independenti. Primul caz este la Brasov, unde sef al CJ si candidat pentru al patrulea mandat este liberalul Aristotel Cancescu. Democrat-liberalii sustin ca PSD este nemultumit de aceasta varianta convenita in conducerea USL si-l vor sustine pe Nicolae Tucunel. La Braila, unde CJ este condus de Bunea Stancu(PSD) pedelistii spera sa dea lovitura cu independentul Sergiu Diacomatu. PDL nu si-a nominalizat candidati in niciunul dintre cele doua judete.
La Targu Mures, unde in conditiile in care localele din acest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *