ALEGERI LPF 2017. Gino Iorgulescu: “Regret relatia proasta cu FRF”

Reporter: Candidati pentru inca un mandat la conducerea LPF. Care este motivul pentru care va doriti un nou mandat?
Gino Iorgulescu: Am convingerea ca oamenii care tin in maini destinele cluburilor profesioniste stiu ce am facut pentru fotbalul romanesc in ultimii patru ani, cat efort a depus actuala conducere a Ligii pentru ca fotbalul nostru sa fie mai bun, mai atractiv pentru suporteri. Si, nu in ultimul rand, candidez pentru ca marea majoritate a cluburilor din Liga 1 mi-au cerut sa fac acest lucru.
Reporter: Concret, ce credeti ca ati reusit sa demonstrati?
Gino Iorgulescu: Cluburile ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare. Eu stiu ca am construit la Liga o ehipa manageriala cu experienta, care a dovedit in acesti ani o intelegere a fotbalului ca sport si ca fenomen social, iar eu cred ca am venit cu o viziune antreprenoriala provenita din mediul de business in care sunt de 30 de ani.
Reporter: Ce ati putea spune despre contracandidatul dumneavoastra?
Gino Iorgulescu: Nu cred ca e potrivit sa vorbesc foarte mult despre dumnealui. Nici nu ar fi multe de spus. Dar am aflat recent ca domnul Dragoi nu are nimic impotriva sa subordoneze LPF Federatiei Romane de Fotbal, pentru ca asa a auzit dumnealui ca se intampla in lume. Eu stiu altceva! Iar prietenia sa cu domnul Burleanu, manifestata si prin astfel de declaratii, poate fi un risc pentru banii cluburilor din Liga 1.
Reporter: Va ganditi sa schimbati ceva si in aceasta relatie cu FRF?
Gino Iorgulescu: Noi am vrut tot timpul sa ne intelegem, dar nu am gasit acolo intelegerea pe care ei au gasit-o la Liga.
Reporter: Care considerati ca ar fi marile succese ale mandatului dumneavoastra de pana acum?
Gino Iorgulescu: In primul rand, contractul de televizare a meciurilor. 27.5 milioane? de euro net pe sezon asigura mare parte din bugetele cluburilor. Apoi, schimbarea sistemului competitional, cu play-off si play-out si reducerea numarului de echipe din prima liga, de la 18 la 14. Astfel, competitia a devenit mai atractiva in conditiile date si banii mai multi pentru fiecare club in parte. Sezonul trecut, titlul s-a disputat intre trei echipe pana in ultima etapa, lucru foarte rar si in marile campionate occidentale.
Reporter: Regretati ceva?
Gino Iorgulescu:? Regret ce am spus mai devreme: relatia cu Federatia Romana de Fotbal. Am facut primul pas si eforturi considerabile ca ea sa fie una de colaborare.
Reporter:? V-ati plans nu o data de calitatea arbitrajelor. Se poate schimba ceva aici?
Gino Iorgulescu: E adevarat, felul in care se arbitreaza in Liga 1 ridica multe semne de intrebare. Mi-am propus ca in acest nou mandat, daca il voi obtine, sa aiba si Liga un membru in Comisia Centrala a Arbitrilor, sa participe la delegari, sa aiba un cuvant de spus acolo. Asa se intampla in multe campionate mari, si as da exemple aici …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *