Alegeri parlamentare in Franta. Emmanuel Macron obtine majoritatea absoluta. Marine Le Pen va avea un loc in Parlament

Alianta electorala REM-Modem (liberal-sociala) a presedintelui francez Emmanuel Macron a obtinut majoritatea absoluta in Adunarea Nationala, in urma celui de-al doilea tur al scrutinului parlamentar, potrivit primelor proiectii din partea Kantar Sofres-Onepoint, citate de Le Figaro, informeaza Mediafax.
Alianta Republica in Miscare (REM)-Modem obtine astfel 360 de locuri in Adunarea Nationala, conform primelor exit-poll-uri.
Liderul extremei drepte, Marine Le Pen, a obtinut duminica un loc in parlamentul francez, insa principalii sai aliati Florian Philippot si Gilbert Collard au fost privati de un fotoliu de parlamentar, informeaza Reuters.
Pe de alta parte, Louis Aliot, un politicial francez, aliat al lui Le Pen si vicepresedinte al Frontului National a obtinut, la randul sau, un loc in parlament.
Conform primelor estimari, prezenta la vot a fost de doar 42% dintre cei asteptati, adica doar 20 de milioane de persoane dintre cele 47 de milioane inregistrate la vot.
Deputatii din Adunarea Nationala sunt alesi prin sistem electoral majoritar uninominal in doua tururi de scrutin, alegerile desfasurandu-se in cele 577 de circumscriptii electorale din Franta, 539 de circumscriptii se afla in Franta metropolitana, 27 sunt in departamente si teritoriile de peste mari si 11 sunt pentru cetatenii francezi care traiesc in strainatate.
Sectiile de votare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *