Alegeri prezidentiale in Rusia: Comisia electorala anunta ca a fost vizata de un atac cibernetic din 15 tari

“La 18 martie, noi am respins un atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service, blocarea distribuita a serviciului) intre orele 02:00 si 05:00. Varful a survenit la 02:20, ora Moscovei. Sursele acestui atac au fost localizate in 15 tari”, a adaugat ea citata de TASS.
Un atac de tip DDoS urmareste sa faca serverele indisponibile, trimitand o multitudine de cereri. In ultimele zile, mass-media din Rusia au fost, de asemenea, afectate de mai multe atacuri cibernetice, precum si diverse site-uri rusesti, conform RTL.
In jurul orei 14:00, ora Moscovei, aproape 35% dintre alegatori din Rusia au votat in alegerile prezidentiale, a declarat duminica seful adjunct al Comisiei Electorale Centrale, Nikolai Bulaev, citat de Interfax.
Potrivit Comisiei electorale de la Moscova, participarea la vot pe teritoriul Federatiei Ruse a fost de 16,55% la ora 07:00 GMT, fata de 6,5% la alegerile anterioare in acelasi interval.
Agentia oficiala de presa TASS a raportat la randul sau ca rata de participare la vot a depasit 60% sau chiar 70% in regiunile din Orientul Indepartat rus, unde votul s-a incheiat mai devreme, avand in vedere diferenta de fus orar.
In conditiile in care autoritatile incearca sa asigure o prezenta ridicata la urne, militanti ai opozitiei au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *