ALEGERI SUA 2012. Declaratia care a infuriat RUSIA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Candidatul republican in alegerile prezidentiale americane Mitt Romney / FOTO: http://www.dcnews.ro

„I-a abandonat pe prietenii nostri din Polonia intorcand spatele angajamentelor noastre in materie de aparare antiracheta, dar este prompt in a-i oferi presedintelui rus Putin flexibilitatea pe care acesta o doreste, dupa alegerile” prezidentiale, a declarat Mitt Romney in fata delegatilor republicani reuniti la Tampa, in Florida.
„In timpul administratiei mele, prietenii nostri vor vedea ceva mai multa loialitate, iar Putin va vedea ceva mai putina flexibilitate si mai multa fermitate”, a adaugat el.
Romney a s-a referit destul de putin la politica externa in discursul sustinut in fata delegatilor republicani dar aceasta incursiune aminteste de recentul sau sejur in Europa, in iulie, cand a vizitat Marea Britanie, Polonia, o tara care are relatii tensionate cu Rusia, precum si Israelul.
El a facut insa referire mai ales la un incident cu un microfon deschis produs la Seul, la sfarsitul lui martie, intre presedintele Obama si omologul sau rus din perioada respectiva Dmitri Medvedev, in timpul caruia presa l-a auzit pe Obama explicandu-i lui Medvedev ca va putea fi mai flexibil pe tema scutului antiracheta dupa viitoarele alegeri …

spot_imgspot_img