Alegeri SUA. America voteaza, marti, pentru un nou presedinte. Statele care pot influenta victoria celor doi candidati

In cazul in care Hillary Clinton va avea castig de cauza, ea va deveni prima femeie-presedinte din istoria SUA. In plus, ar mai bifa un record: le-ar oferi democratilor un al treilea mandat consecutiv, lucru nemaiintalnit de la Franklin Roosevelt, singurul presedinte din istoria Statelor Unite care a fost investit in functie pentru patru mandate consecutive, din 1933 pana in 1945.Marti, 8 noiembrie, in SUA nu va avea loc un singur scrutin prezidential pe intreg teritoriul american, ci 51 de mini-scrutine in fiecare stat si in capitala federala Washington, aminteste France Presse. Orice cetatean american care a implinit 18 ani poate vota. Numarul alegatorilor eligibili este estimat la 225,8 milioane, dar au dreptul sa voteze doar cei care se inregistreaza in prealabil, scrie Reuters.
Citeste si Alegeri SUA: Clinton conduce in cursa cu 48%. Trump are 43%Americanii voteaza pentru presedintele si vicepresedintele SUA de-a lungul unui teritoriu imens, cu patru fuse orare. Orele de deschidere a centrelor de vot sunt stabilite de oficialitatile locale, in unele state din estul SUA votul urmand sa inceapa la ora locala 6:00 (11:00 GMT). In plus, milioane de cetateni americani au votat deja in 34 de state care permit votul anticipat sau prin e-mail.Primele sectiile de votare se vor inchide pe coasta de est a SUA, incepand cu ora locala 07:00 (00:00 GMT, miercuri) si ultimele se vor inchide in Alaska, miercuri, la ora 6:00 GMT, iar retelele de televiziune americane vor anunta rezultatele in fiecare stat.
Citeste si SUA se tem de un atac cibernetic al Rusiei in ziua alegerilor din 8 noiembrieStatele carora li se va acorda cea mai mare atentie sunt asa-numitele “swing states”, adica statele indecise, unde cursa dintre cei doi candidati este extrem de stransa. Aceste state sunt Ohio, Florida si Carolina de Nord, dar sunt considerate state indecise si New Hampshire, Pennsylvania, Virginia, Iowa, Nevada si Colorado. Alte state care ar putea avea un cuvant de spus in aceasta competitie electorala sunt doua state traditional republicane, Arizona si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *