Alerta de securitate in Spania: Gara Atocha din Madrid, evacuata. Circulatia trenurilor de mare viteza AVE a fost intrerupta

Gara Atocha din centrul capitalei Spaniei, Madrid, a fost evacuata miercuri, cu putin inainte de ora locala 10:00, la ordinul politiei, a anuntat societatea nationala de exploatare a cailor ferate spaniole Renfe, potrivit Agerpres.?Totodata, reteaua de trenuri regionale din Madrid a?comunicat pe Twitter ca garniturile care se indreptau catre aceasta gara au fost oprite inainte de a ajunge la destinatie.Compania spaniola nu a precizat care au fost motivele evacuarii, insa demersul intervine dupa o?alerta de securitate la gara Sants din Barcelona, unde ar fi fost detectat un posibil dispozitiv exploziv intr-o geanta.
“Facem verificari pe liniile de tren de mare viteza in gara Sants, respectand protocoale de securitate”, a informat politia autonoma catalana pe Twitter.
Potrivit La Vanguardia, care citeaza persoane aflate in trenuri si care au postat mesaje pe retelele sociale, politia efectua controale ale bagajelor tuturor pasagerilor. In plus, au fost evacuate doua trenuri stationate pe liniile 3 si 4 in gara Sants, au anuntat Mossos.
Circulatia trenurilor a fost reluata incepand cu ora locala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *