Alexis Tsipras mai vrea un referendum. “Sa decida Syriza daca sustine planul de austeritate”

Premierul grec Alexis Tsipras mai vrea un referendum. De data asta in interiorul propriului partid, Syriza, care trece printr-o criza fara precedent dupa evadarea unui numar mare de parlamentari si ridicarea tot mai multor voci impotriva planului de salvarea Greciei semnat de Tsipras la Bruxelles.

Premierul grec Alexis Tsipras a tinut joi un discurs in fata partidului in care a cerut convocarea unui congres de urgenta pentru ziua de duminica in care Syriza sa decida daca sustine sau nu al treilea plan de bail-out convenit de Guvernul de la Atena cu liderii zonei euro.
“Exista o factiune care nu accepta analiza Guvernului care a semnat acordul de ramanere in zona euro in zorii zilei de 13 iulie. In acest caz propun un referendum pe acest subiect”, a spus Tsipras, citat de enikos.gr.
Premierul elen Alexis Tsipras a avertizat in prealabil ca nu se va lasa santajat de rebelii din Syriza, partidul pe care il conduce.Mai mult, el i-a sfatuit sa sustina pachetul de reforme necesar pentru implementarea celui de-al treilea pachet de salvare, altfel va fi nevoit sa convoace alegeri anticipate, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *