Alfa Romeo alege Mi.To pentru urmasul lui 147

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Inlocuitorul modelului 147 despre care se credea ca se va numi intai „Junior” si mai apoi „Furiosa” a fost botezat oficial de catre producator Mi.To. Numele autoturismului este rezultatul asocierii primelor doua litere a doua cuvinte: Milano, sediul cetral Alfa si locul unde acesta a fost conceput ? si Torino, sediul Fiat si locul unde va fi produs. De asemena, Mi.To ar putea veni si de la cuvantul mit (mito, in italiana), insusire pe care Alfa si-ar dori-o asociata cu cea mai mica masina a sa.

Mi.To sta pe platforma lui Grande Punto si masoara 4.06 m lungime, 1.72 m latime si 1.44 m inaltime. Masina va oferi, pentru inceput, patru optiuni de motorizare turbo diesel si benzina a caror putere variaza intre 90 si 155 de cai. Din informatiile prezentate acum de media internationale se pare ca Mi.To va fi disponibil doar in varianta cu 3 usi.

Fiind primul model pe care Alfa il dezvolta dupa 8C Competizione, Mi.To imprumuta de la sportiva linia designului exterior. Geamurile laterale fara rama, spoilerul fata cu doua prize mari de aer, forma blocurilor optice fata si spate (cu lumini LED) si forma grilei aduc aminte de fratele mai mare, 8C Competizione.

Pentru a face sofatul cat mai placut, Alfa a dotat Mi.To cu un sistem de memorare a 3 moduri de setare pentru motor, frane, directie, suspensie si cutia de viteze, numit „Alfa DNA”. Astfel, soferul poate conduce Mi.To in modul Dynamic, eminamente sportiv, in modul Normal, pentru orase si aglomeratie sau in cel numit All-Wheater gandit pentru siguranta maxima in conditii de aderenta scazuta.

Zvonuri mai mult sau mai putin oficiale dadeau drept sigura luna iulie pentru lansarea modelului Furiosa/Junior pe piata. Nu stim daca acum, dupa alegerea oficiala a numelui, Alfa isi pastreaza intentiile privind lansarea mini-ului sau.

spot_imgspot_img