Algeri Afganistan. Atac cu bomba soldat cu 11 morti, printre care sase copii, in estul tarii

Attaullah Khugyani, purtatorul de cuvant al guvernatorului acestei provincii, a precizat ca victimele se aflau intr-o camioneta ce a trecut peste o bomba in zona Momand Dara din districtul Achin.
Alegerile legislative au fost reluate duminica in Afganistan, in cele 401 de sectii de votare care nu au putut fi deschise sambata, a anuntat Comisia Electorala Independenta (CEI) care organizeaza scrutinul, informeaza AFP.
Aceste sectii de vot, repartizate in 22 de provincii pe teritoriul tarii, se vor inchide la orele locale 17:00 (12:30 GMT).
Absenta de evaluatori, de liste electorale, de terminale biometrice impuse in ultimul minut sau de personal care sa stie sa le manevreze au dus la formarea unor lungi cozi de asteptare sambata dimineata, in fata a sute de sectii de votare in intreaga tara. In final, unele sectii au putut fi deschise cu intarziere, iar inchiderea lor a fost decalata. Pentru altele, peste 400, CEI a decis sa amane votul cu o zi.
Aceste probleme in organizarea scrutinului nu au intarziat sa alimenteze critici impotriva CEI, in conditiile in care trei milioane de afgani au sfidat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *