Alina Gorghiu anunta cum va vota PNL in privinta imunitatii senatorului Dan Sova

0

de Catalina Manoiu Publicat la: 20.11.2015 16:09 Ultima actualizare: 20.11.2015 16:10

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, ca liberalii vor incuviinta cererea Justitiei privind retinerea si arestarea lui Dan Sova, cercetat intr-un nou dosar de coruptie, afirmand ca PSD ar face un “gest civilizat” daca i-ar cere senatorului sa demisioneze din Senat.

“Pozitia PNL este neschimbata. (…) Pozitia PNL este asumata printr-o decizie politica a Biroului Politic National de multa vreme (referitoare la incuviintarea cererilor Justitiei-n.r). Senatorii vor respecta aceasta decizie pe care si-au asumat-o”, a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu.
Ea a afirmat ca PSD ar face un gest civilizat daca i-ar cere senatorului Dan Sova sa demisioneze din Senat. “Mult mai civilizat, in acest context, un semn ca ar intelege, in sfarsit, dupa atatia ani de sabotaj la adresa Justitiei, ar fi daca PSD i-ar cere domnului Sova sa faca un pas in afara Senatului”, a declarat Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus ca in contextul incercarilor de recredibilizare a clasei politice si a institutiilor democratice, PSD ar trebui sa inteleaga ca nu trebuie sa mai existe nicio diferenta intre discursul public si ce se intampla la vot.
Potrivit Alinei Gorghiu, prezumptia de nevinovatie exista, in conditiile in care odata ridicata imunitatea parlamentara, judecatorul este cel care aproba solicitarea de retinere si arestare preventiva formulata de procurorii DNA.
Alina Gorghiu a mai afirmat ca daca cererea Justitiei in cazul Sova va ajunge in plenul Senatului abia la inceputul lunii decembrie , asa cum voci din randul social-democratilor au sustinut, atunci, in mod cert, aceasta este o strategie de tergiversare a PSD.
“In mod cert este o strategie de tergiversare. Un mesaj fals dat celor care ne asculta este acela ca Parlamentul decide asupra arestarii sau ne arestarii unei persoane. Nu Parlamentul decide acest lucru, (…)Parlamentul, nu face decat sa lase un complet de judecata sa se pronunte pe o solicitare venita din partea DNA”, a sustinut Gorghiu.
Copresedintele PNL a explicat ca cerea Justitiei ar trebui sa fie discutata, luni, in Biroul Permanet al Senatului, care va redirectiona dosarul catre Comisia juridica.
Gorgiu a mai precizat ca, procedural, persoana vizata are tot dreptul sa mearga sa isi sustina cauza in fata Comisiei juridice, care va intocmi un raportul supus votului in plenul Senatului.
Liderul PNL a mai apreciat ca o eventuala decizie a PSD de a nu da curs cererii Justitie in cazul Sova se va rasfrange in mod negativ asupra intregii clase politice.
“Apelul meu este cat se poate de onest la PSD sa inteleaga ca nu mai merg asa. Ne pun pe toti intr-o situatie ingrata daca votul PSD va fi altul decat cel in directia in care un complet are permisiunea sa se pronunte pe o solicitare sau alta”, a conchis Gorghiu.
Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova a ajuns vineri la Senat, acesta fiind acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.
Cererea pentru retinerea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova, care a ajuns vineri la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va fi trimisa Biroului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *