Alina Gorghiu: Daca un condamnat nu poate fi membru al guvernului, sa nu poata fi nici parlamentar, nici presedintele Romaniei

“”Daca drumul spre guvern al lui Liviu Dragnea s-a inchis, ambitiile de a deveni presedinte ii raman, motiv pentru care ar trebui reglementata foarte clar egalitatea de tratament pentru toate functiile publice. Daca o persoana condamnata nu poate sa fie membru al guvernului, sa nu poata fi nici parlamentar, nici presedintele Romaniei””, a afirmat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.
Ea a mentionat ca saptamana viitoare va lucra impreuna cu colegii sai liberali la un proiect de lege in acest sens, pentru a elimina lacunele legislative care pot lasa tentatia unor persoane, “”Liviu Dragnea, sau alta persoana condamnata definitiv”” de a dori sa ocupe o astfel de functie.
Alina Gorghiu a subliniat ca decizia Curtii Constitutionale, care-i interzice liderului PSD Liviu Dragnea sa faca parte din Guvern, din cauza condamnarii definitive cu suspendare, “”s-a lasat mult asteptata””, pentru ca nu era “”deloc anevoios”” sa se ia.
“”Solutia era foarte usor de anticipat si fireasca. S-a respins ca inadmisibila sesizarea pentru ca exista o jurisprudenta foarte bogata a Curtii Constitutionale, care spune anterior ca o persoana condamnata definitiv nu poate face parte dintr-un guvern””, a mentionat Alina Gorghiu.
Pe de alta parte, senatoarea crede ca “”pericolul”” privind legea gratierii nu a trecut, intrucat in Comisia juridica social-democratii au majoritate larga si o pot vota in orice moment.
“”Daca nu exista si sustinerea opiniei publice, a celor care au protestat si nu vor sa fie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *