Ambasada Rusiei la Kiev a fost atacata cu fumigene si petarde. Violentele au loc in contextul in care aici va fi o sectie de votare pentru legislativele de duminica de la Moscova

Ambasada Federatiei Ruse la Kiev a fost ataca, in noaptea de vineri spre sambata, de un grup de circa 20 de persoane care au aruncat?cu fumigene si petarde, informeaza agentiile de presa Unian si TASS, preluate de Agerpres.
“In jurul orelor unu, un grup de persoane neidentificate au aruncat pe teritoriul ambasadei o fumigena si petarde. Aceasta au fost lansate chiar in directia cladirii ambasadei”, a declarat pentru TASS un reprezentant al ambasadei, precizand ca din fericire nu s-a produs niciun incendiu.
Acest atac are loc in conditiile in care Federatia Rusa va organiza duminica alegeri legislative, deschizand sectii de vot inclusiv in peninsula Crimeea si in mai multe orase din Ucraina, una chiar in sediul ambasadei ruse la Kiev.
Ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a atentionat ca Ucraina si-ar putea rechema delegatia de la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), in cazul in care vor fi recunoscute alegerile din Crimeea.
Purtatorul de cuvant al diplomatiei americane, John Kirby, a anuntat sambata ca “SUA nu recunosc legitimitatea si nu vor recunoaste rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat, organizate in 18 septembrie in Crimeea, aflata sub ocupatie rusa”.
Aproape 110 milioane de alegatori sunt chemati la urne in cadrul alegerilor legislative de duminica, pentru a reinnoi componenta Dumei de Stat, dominata astazi de partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unita. Mai mult de 6.500 de candidati din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *