Ambasada SUA condamna vandalizarea Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmatiei: Un afront revoltator

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania condamna in mod categoric recenta vandalizare a Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmatiei. Declaratiile denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a presedintelui Trump si a altor lideri reprezinta un atac antisemit impardonabil si un afront revoltator la adresa victimelor si supravietuitorilor Holocaustului”, a transmis Ambasada SUA la Bucuresti.
De asemenea, ambasada face apel la denuntarea de catre toti a acestui gest si luarea de atitudine ori de cate ori au loc manifestari ale urii sau prejudecatii si ii incurajeaza pe cei care au informatii despre aceasta fapta sa ofere sprijin autoritatilor care o investigheaza.
Casa din orasul Sighetu Marmatiei a scriitorului american de origine romana Elie Wiesel a fost mazgalita de persoane deocamdata neidentificate, care au scris pe peretii exteriori mesaje antisemite, o ancheta a politistilor fiind in desfasurare.
Autoritatile au fost sesizate la 112 ca pe peretii exteriori ai casei memoriale a scriitorului Elie Wiesel, decedat in 2016, au fost mazgalite cu vopsea cateva mesaje. Cu un rosu intens, pe imobilul din Sighetu Marmatiei a fost scris „WC public antisemit …

spot_imgspot_img