Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a participat impreuna cu fiul sau la actiunile organizate in Noaptea Muzeelor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord in Romania, Paul Brummell, a participat, sambata seara, alaturi de fiul sau, la manifestarile organizate de Muzeul de Istorie si Arheologie din Tulcea cu prilejul Noptii Muzeelor, informeaza Agerpres.
Evenimentele au inceput cu vernisajul expozitiei „Prezenta britanica la Dunarea de Jos la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea”, in timpul caruia ambasadorul a amintit despre implicarea Marii Britanii in infiintarea Comisiunii Europene a Dunarii (CED) care s-a infiintat la Galati si a functionat si la Sulina la sfarsitului secolului al XIX-lea.
„Primul comisar al CED, John Stokes, a fost una din figurile care au lucrat foarte mult pentru a crea o organizatie reala care a lasat in urma ceva. L-a adus aici pe inginerul Ch. Hartley, un britanic care a lucrat in judetul Tulcea 50 de ani. Sunt foarte mandru ca managerii Consiliului Judetean au dezvelit un bust al lui Ch. Hartley, la Sulina”, a afirmat ambasadorul Brummell.
Sfarsitul alocutiunii sustinute de ambasador in timpul vernisajului a fost marcat de imbratisarea primita din partea unui baiat. „Este fiul meu”, a explicat publicului ambasadorul luandu-si copilul in brate.
Brummell a vizitat expozitiile deschise publicului la Muzeul de Istorie si Arheologie, iar intrebat fiind ce i-a placut cel mai mult a raspuns: „Copiii. Ma bucur ca sunt foarte multi copii aici. E un semnal foarte bun. Muzeele trebuie sa fie si pentru generatiile urmatoare”.
Muzeul de Istorie si Arheologie a gazduit sambata seara vernisajul primei expozitii cu obiecte recuperate de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) in urma actiunilor de combatere a braconajului arheologic.
„In anul 2005, noua muncitori sapau in satul Enisala pentru apa potabila, iar la un moment dat au gasit o ulcica. S-au luat la bataie, iar cine a castigat si-a umplut buzunarele. S-au certat pentru monede pe care apoi le-au vandut pentru faina si ulei. In 70 de ore, politistii au recuperat 1.865 de monede din aur si argint din perioada medievala”, a amintit Sorin Tugui, seful de cabinet al comandantului IPJ …

spot_imgspot_img