Amenda record de 350 milioane euro pentru Orange. Motivul…

Amenda Orange

Grupul francez de telecomunicatii Orange va trebui sa plateasca o amenda record de 350 milioane euro pentru ca a utilizat practici prin care, datorita pozitiei sale dominante de operator istoric, a pus piedici concurentei, a anuntat joi Autoritatea franceza de Concurenta, citata de agentia EFE.

Conform institutiei, Orange a utilizat “practici anticoncurentiale” pentru “a frana abuziv dezvoltarea concurentei pe piata clientilor companii”, in deceniul trecut.
Decizia a fost luata dupa o plangere facuta initial de Bouygues Télécom, la care, ulterior, s-a raliat si alt operator, SFR.
Orange, urmasul fostului operator istoric francez France Telecom, “a decis sa coopereze” cu Autoritatea de Concurenta si “nu a negat practicile si nici caracterul contrar concurentei al acestora”, a mentionat institutia, printr-un comunicat.
Aceasta a precizat ca operatorul de telecomunicatii nu se opune nici sanctiunii nici impunerii anumitor norme “destinate restabilirii imediate a unui climat concurential pe piata”.
Amenda vizeaza anumite oferte ale operatorului, atat pentru telefonia fixa cat si pentru cea mobila. In cazul ofertelor pentru telefonia mobila, Orange “a facut abuz de pozitia sa dominanta” pe piata pentru a introduce oferte de fidelizare a clientilor “cu programe de comercializare” si “reduceri tarifare contrare concurentei”, potrivit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *