Amenintari cibernetice in 2017: Ransomware si atacuri in masa prin dispozitive inteligente

Amenintarile ransomware, reclamele agresive si revigorarea internetului ascuns, destinat traficului ilegal de bunuri si servicii, reprezinta principalele tendinte pentru 2017.
Atacurile care blocheaza accesul la site-urile unor companii vor fi amplificate prin controlul cu usurinta de la distanta al dispozitivelor inteligente slab securizate. Hackerii isi construiesc asadar retele imense de astfel de dispozitive, apartinand unor utilizatori obisnuiti si lanseaza prin intermediul lor atacuri menite sa destabilizeze anumite tinte, arata un comunicat al producatorului de sisteme de securitate cibernetica Bitdefender.
Desi, la fel ca in trecut, unele atacuri vor avea ratiuni politice sau vor fi doar componente ale unor atacuri mai complexe, o pondere importanta vor viza companiile, cu scopul de a obtine bani prin santajarea acestora cu sistarea temporara a activitatii economice.
Acest tip de atacuri se va dezvolta continuu din cauza exploziei numarului de dispozitive inteligente conectate la internet. In acelasi timp securitatea nu este intotdeauna o prioritate pentru producatorii acestor gadgeturi, in principal pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *