Americanii au o noua metoda de a plati la magazine: Fara cash, carduri sau telefoane

Retailerii americani pot baga in priza un nou aparat, Beacon, care detecteaza telefoanele care au aplicatia PayPal si trimite o notificare casierei.
PayPal si companiile concurente Square, Visa si Intuit se grabesc sa ajute comerciantii sa instaleze sisteme alternative de plata, pentru reducerea timpului de efectuare a tranzactiilor, iar in paralel retailerii pot colecta date despre clienti.
Miza este o piata americana a platilor prin intermediul telefoanelor estimata sa creasca la 90 de miliarde de dolari in 2017, de la 12,8 miliarde de dolari anul trecut, potrivit Forrester Research.
“Obiectivul nostru este nu sa facem bani din acest dispozitiv, ci sa cream o retea vasta. Ne-am asociat cu aproape toti producatorii de puncte de vanzare. Avem o acoperire larga”, a declarat presedintele PayPal, David Marcus.
El a aratat ca intentioneaza sa vanda Beacon, dispozitiv prezentat la o conferinta din San Francisco, la un pret de sub 100 de dolari.
Beacon emite un semnal care recunoaste o aplicatie PayPal chiar daca telefonul pe care este instalata nu are semnal telefonic sau WiFi, o problema tipica in magazinele cu pereti grosi.
Cand un client face o achizitie, casierul stie deja cine este persoana si automat fece deducerea din contul PayPal, chiar daca aplicatia nu functioneaza.
Beacon este compatibil cu terminale de plati ale unor companii precum NCR, Micros Systems si Shopkeep.com.Google si operatori ca AT&T si Verizon Wireless au testat tehnologii de comunicatii care permit utilizatorilor sa faca plati prin apropierea telefoanelor de terminalele de carduri. Metoda a fost criticata pentru ca ar fi la fel de neplacuta ca trecerea prin aparate a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *