Americanii cu datorii la Fisc mai mari de 50.000 dolari raman fara pasapoarte

Sistem dur de taxare

Americanii cu datorii la fisc de peste 50.000 de dolari vor ramane fara pasapoarte, din 2016, potrivit unui proiect de lege promulgat de presedintele Barack Obama, care stipuleaza ca Departamentul de Stat poate revoca, refuza sau limita pasapoartele datornicilor.

Legea poate insemna ca Departamentul de Stat nu va emite un pasaport nou pentru un datornic, nu il va innoi sau chiar l-ar putea revoca, relateaza Forbes.
Departamentul de Stat va actiona, in mod evident, la sesizarea fiscului (IRS). Legea va limita astfel calatoriile in strainatate ale persoanelor care nu si-au platit taxele si impozitele, dar ar putea fi afectate si calatoriile aeriene interne, din cauza unor noi prevederi legate de introducerea unor standarde nationale pentru actele de identitate, care nu au fost adoptate de toate statele federale.
Este vorba despre statele Louisiana, Minnesota, New Hampshire si New York (care beneficiaza de o exceptie).
Lista persoanelor afecte de masura va fi realizata de IRS, care va aplica un prag de 50.000 de dolari de taxe federale neachitate, suma care include si penalitatile si dobanzile, scrie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *