Americanii de la Ford vor produce la Craiova mini-SUV-ul EcoSport. Cat costa, cum arata

Ford, anuntul asteptat de craioveni

Producatorul auto american Ford va investi 200 de milioane de euro la fabrica pe care o detine la Craiova, unde va construi un al doilea model, mini-SUV-ul EcoSport, incepand din toamna anului 2017, a anuntat, marti, compania.

Modelul EcoSport este vandut, in prezent, de catre grupul american in Europa, cu exceptia Rusiei, si este construit la o fabrica din India. Dupa ce modelul va fi produs si la Craiova, fabrica Ford din India va construi modelul Ecosport pentru piata indiana si pentru alte piete din afara Europei.
a”Vanzarile de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% si tinand cont de previziunile legate de cresterea vanzarilor din segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun sa mutam productia de EcoSport in Europa si sa beneficiem astfel de forta de munca excelenta si de fabrica noastra de la Craiova”, a declarat Jim Farley, presedinte si director general al Ford Europa, citat intr-un comunicat al grupului.
“Anuntul de azi vine ca urmare a discutiilor productive pe care Ford le-a avut cu Guvernul Romaniei pentru a dezvolta un cadru de lucru pozitiv si care sa ajute compania Ford in perioada de tranzitie de la actuala sa investitie la aceasta noua oportunitate, pentru a putea mentine competitivitatea la nivel global a fabricii de productie de la Craiova”, se mai spune in comunicat, arata news.ro citat de Profit.ro.
De la preluarea uzinei de la Craiova, in 2008, Ford a investit in Romania peste un miliard de euro. Compania americana produce in acest moment la Craiova un singur model auto, monovolumul de mici dimensiuni B-Max, si motorul Ford de 1.0 l EcoBoost.
In prezent modelul EcoSport costa pe piata romaneasca intre 14.700 si 20.200 euro, in functie de motorizare si accesorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *