Ana Antonia Tudose, concert la Filarmonica din Ploiesti

Dupa nenumarate concerte sustinute atat in tara cat si in strainatate, Ana Antonia Tudose, o eleva a Liceului de Arta Carmen Sylva, revine luni, 6 martie, incepand cu ora 19.00, pe scena Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti. Programul serii va fi foarte variat si pe placul fiecarui meloman sau ne-meloman din sala. De la lucrari romantice, la impresionism si modernism, Ana va interpreta, printre altele, si suita “Pour le piano” de C.Debussy .
Din program nu vor lipsi mai multe lucrari din creatia compozitorulul Chopin, preferatul pianistei, doua dinre aceste lucrari fiind foarte cunoscute publicului, ca facand parte din coloana sonora a celebrului film “Pianistul”, scrie deprahova.ro.
Ana Antonia Tudose este acum eleva in clasa a IX-a. La sapte ani, ploiesteanca pasea pragul liceului ca eleva in clasa I, deslusind an de an tainele pianului, sub indrumarea doamnei profesor Anca-Florentina Borcea.
S-a remarcat din primii ani de studiu, fiind laureata a numeroase concursuri nationale: Concursul “Martian Negrea” (editia a XI- a 2009 – Pr. III si editia a XII-a 2011 Pr.I ); Concursul national de interpretare si creatie muzicala “Paul Constantinescu” (editia a XX-a, Ploiesti 2014, Pr.I si Premiul special de interpretare al Uniunii Criticilor fundatiei “Mihail Jora”),Concursul Piano Art (editia 2010 Pr. I si la editiile 2011, 2012, 2013 Pr. I de excelenta); Concursul national de interpretare instrumentala “Margareta Sterian”, Buzau, (Pr. 1 la editiile 2011, 2013 si 2014 si Pr. al II-lea la editia 2012); Concursul “Ionel Perlea” (editia 2011 Premiul I si editia 2014 premiul I), Premiul I si Premiul de excelenta la Concursul “Brave claviaturi”, Bucuresti 2015.
Confirmari ale talentului si daruirii sale au fost, indeosebi, obtinerea Marelui Trofeu al Concursului national de interpretare instrumentala “Margareta Sterian”, Buzau-editia 2014, a Trofeului Concursului “Ionel Perlea”, Slobozia- editia 2014, dar si a Marelui Premiu al Concursului de interpretare pentru pian, Piano Art Ploiesti 2014.
De asemenea, a obtinut rezultate remarcabile la Olimpiadele scolare de interpretare instrumentala. Astfel, doi ani consecutiv, a obtinut 100 de puncte la etapa zonala a concursului, calificandu-se la faza nationala, unde a obtinut mentiune (Timisoara, 2011) si respectiv Pr. al III-lea (Ploiesti, 2012). In anii 2013, 2015 si 2016 a obtinut Pr. I la faza regionala a Olimpiadei instrumentale, iar in anul 2014, Antonia a obtinut premiul I cu 100 de puncte la faza nationala a Olimpiadei Instrumentale.
Pentru aceste rezultate, rod al unui efort sustinut si permanent, atat al elevului, cat al profesorului, Ana Antonia Tudose a fost premiata de catre conducerea Liceului de Arta cu “Diploma de merit pentru rezultate deosebite”, in anii 2011, 2012, 2013, 2014, 2015,2016 si cu “Diploma de excelenta” de catre Primaria Ploiesti , in anii 2011, 2012, 2014, 2015.Pe 10 decembrie 2014, Antoniei i-a fost acordat Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate. de catre Fundatia ” Miscarea De Rezistenta”.
Inca de la o varsta frageda, Antonia a fost invitata sa cante si chiar sa sustina mici recitaluri, pe scene din tara: la Filarmonica din Ploiesti, la Muzeul de Arta din Ploiesti, la Centrul cultural “Aurel Stroe” Busteni, la Cazinoul din Sinaia, la “Cercul Militar” in Bucuresti, la Teatrul National Bucuresti si in galele concursurilor la care a obtinut Premiul I.
Pe data de 24 iunie 2014, Antonia a sustinut un recital de muzica si poezie, pe scena Filarmonicii ploiestene, impreuna cu violonista Raluca Maria Constantin si George Liviu Francu, actor la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti.
A urmat “debutul international” , intrucat pe 5 septembrie 2014, Antonia a sustinut un recital la Institutul Cultural Roman din New York, recital care s-a bucurat de un real succes, fapt reflectat atat in presa din Romania, cat si intr-unul din ziarele diasporei romane din New York.
Un “efect” al acestui succes a fost si invitarea Antoniei , de catre Institutul Cultural Roman din Paris, de Ziua Culturii Romane, sa sustina un recital pe data de 15 ianuarie 2015, eveniment care, de asemenea, s-a bucurat de un real succes in randurile diasporei romane din capitala franceza, dar si in randurile publicului francez.
Pe data de 13 iunie 2015, Antonia a sustinut un nou recital, de aceasta data la Sala de concerte a Castelului Peles din Sinaia, eveniment organizat in colaborare cu Casa Regala a Romaniei.
Cel mai important pas in activitatea sa de recital ramane, insa, recitalul sustinut pe scena Salii Mici a Ateneului Roman, pe data de 3 mai 2016, in cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii” George Enescu”din Bucuresti, sectiunea “Stagiunea tinerelor talente”.
Anul 2015 marcheaza castigarea de catre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *