ANAF loveste din nou: mii de prahoveni, taxati „din burta” cu 464 lei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Contribuabili umiliti

Dupa scandalul din urma cu cateva luni din judetele Arges si Arad, cand mii de copii s-au trezit cu datorii la stat pentru alocatii, iar Guvernul Ponta s-a sesizat sa emita amnistii generale, ANAF loveste acum in Prahova cu o alta masura din acelasi tip.

In aceste zile, prahovenii s-au trezit cu o avalansa de somatii de plata pentru regularizarea CAS-ului din 2012. Pentru dividende de 10 lei sau dobanzi bancare modice, oamenii au de platit suma standard de 464 lei.
Au fost pusi la plata aproape 29 de mii oameni din judet, potrivit Stiri.TVR.ro.
In ultimele? 24 de ore, sute de oameni au venit la sediul Finantelor publice din Prahova pentru a se lamuri de ce trebuie sa dea bani statului. De vina pentru haosul provocat ar fi sistemul informatic care genereaza decizia de regularizare a CAS-ului.
Pana la rezolvarea situatiei, cozile de la Directia generala de finante publice Prahova se maresc, iar oamenii spera ca, in urma contestatiilor, institutia sa anuleze deciziile de impunere.
Sistemul informatic al ANAF pune la plata zeci de mii de persoane din Prahova, printre care si elevi sau oameni care nu au avut niciun venit.
Un ploiestean a povestit pe adresa redactiei Observatorulph.ro experienta neplacuta pe care a avut-o cu ANAF in contextul avalansei de somatii pe care le primesc zilele acestea zeci de mii de prahoveni:
„Din data de 20.04.2012 Inteprinderea Indiv Visan A Laurentiu a avut activitatea suspendata pana in 03.2013.?Ca si persoana fizica nu am avut alte venituri din nicio activitate.?La reinceperea activitatii in martie 2013 figuram cu o datorie de 139 ron la Casa Judeteana ?care reiese din decizia trimisa de ei si achitata. Deoarece la ANAF figuram in continuare cu datorie, ei acuzand sistemul informatic care nu a transmis stingerea datoriilor, am solicitat o adeverinta din care sa reiasa ca nu mai am nicio datorie. Am depus de 2 ori aceste acte la ANAF si abia in acest an au reusit sa stinga aceasta datorie.?Acum ma trezesc cu aceasta decizie in care figurez cu datorie la ei calculata la salariul mediu din 2012 cu toate ca nu a functionat firma si datoriile au fost platite.?In martie am facut o cerere de regularizare a impozitului platit pe activitatea depusa in 2014 din care rezulta o diferenta de returnat catre mine de 464 ron.?In urma deciziei lor …

spot_imgspot_img