ANAF nu vrea sa raspunda la cererile de informatii despre recuperarea prejudiciului din dosarul ICA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

ANAF nu vrea sa raspunda la cererile de informatii despre recuperarea prejudiciului din dosarul ICA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a reusit, dupa numeroase insistente ale HotNews.ro, sa furnizeze date de interes public, referitoare la recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Avand in vedere ca statul roman a inceput recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, un reporter HotNews.ro a intrebat, in mod oficial, daca Ministerul de Finante sau ANAF a incheiat un contract de inchiriere cu Antena Group pentru sediul Antena 3.

Astfel, prima formulare a unei solicitari, in baza legii 544/2001, a fost trimisa la Ministerul Finantelor Publice pe data de 28 octombrie. Dupa redirectionarea acesteia catre ANAF si numeroase apeluri telefonice, reporterul HotNews nu a primit raspunsul la o chestiune simpla, de interes public.
Pe 14 noiembrie, HotNews.ro a trimis o a doua solicitare la Ministerul Finantelor, precizand ca, in baza legii 544/2001, institutia trebuia sa raspunda in termen de 10 zile. Dupa trei zile, pe 17 noiebrie 2014, Ministerul Finantelor ne comunica faptul ca solicitarea „a fost redirectionata spre competenta solutionare a Agentiei Nationale de Administratie Fiscala” si ca „raspunsul va fi comunicat indata ce ne va parveni”.Marti, 2 decembrie 2014, reporterul HotNews a sunat atat la Ministerul Finantelor, cat si la ANAF. In prima faza, persoana de contact de la Finante a spus ca solicitarea HotNews intra in competenta ANAF, astfel ca orice intrebare si plangere trebuie adresata institutiei in cauza.La primul apel, reprezentantul ANAF, dupa ce a gasit solicitarea HotNews, in baza de date, a afirmat ca va incerca sa o solutioneze in aceeasi zi, mentionand ca va reveni cu un telefon. Dupa mai mult de cinci ore, avand in vedere ca nu a mai fost contactat de catre cei de la ANAF, reporterul HotNews.ro a revenit cu un apel telefonic. Si de aceasta data, un posibil raspuns a fost amanat pentru miercuri.Miercuri, 3 decembrie, reporterul HotNews a revenit cu un telefon la reprezentantul ANAF, care, de aceasta data, a spus ca nu a primit niciun raspuns si ca „nu stie cat mai dureaza”, precizand ca este posibil ca pentru aflarea informatiilor cerute sa fie necesare „semnaturi de la director”.

Mai multe pe …

spot_imgspot_img