Analiza DW: Mecanismele prin care fiecare roman va fi influentat de rezultatul alegerilor din SUA

Desi la mii de kilometri distanta, SUA si tot ce se intampla peste Ocean ii captiveaza pe romani tot mai mult, pe masura ce legaturile cu lumea occidentala devin mai solide. Alegerile prezidentiale din 2016?au un ecou puternic si in Romania, cetatenii traind fiecare rezultat anuntat de presa la fel de intens ca americanii implicati direct in acest proces. Tendintele agresive din partea Moscovei si orientarea catre extremism a Europei a determinat ca statul roman?sa caute sprijinul unui aliat puternic pe care l-a gasit la?Washington.
Jurnalistul Horatiu Pepine a explicat pentru publicatia?Deutsche Welle ce efect vor avea rezultatele alegerilor prezidentiale din SUA asupra Romaniei.
Predomina in presa romaneasca o imagine unilaterala, una care il prezinta pe Donald Trump drept un izolationist gata sa lase estul Europei pe seama Rusiei, ca sa nu mai vorbim de propaganda liberal-stangista pe tema pretinsului rasism, sexism si a oricarui alt “-ism” inventat anume pentru discreditarea conservatorilor.
Alegerile americane sunt de fapt importante nu doar pentru ca America e o putere globala, ci mai ales pentru ca prilejuiesc o noua infruntare intre ideologiile care isi disputa astazi intaietatea. De aceea, a face caz de politica eventuala a Statelor Unite fata de Rusia lui Putin si a dramatiza situatia fara niciun temei sunt doar diversiuni menite sa camufleze avansul furisat al progresismului intr-o tara ca Romania. Spunem “furisat” pentru ca se face prin stratageme menite sa evite riscurile dezbaterii publice, asa cum ar fi reclamatiile la CNCD si recursul la Curtea Constitutionala.
Un exemplu foarte bun de strategie lipsita de orice fair play democratic a fost reclamatia din anii trecuti impotriva icoanelor ortodoxe, care, in actiune concertata cu procesul crucifixului catolic din institutiile publice italiene, aspira …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *