Analiza inedita despre obiceiurile de SOMN ale marilor personalitati ale lumii

Oamenii de stiinta recomanda, in medie, sapte ore de somn pe noapte pentru a fi in forma in timpul zilei, dar?o analiza inedita?realizata de site-ul sciencealert.com arata ca marile personalitati ale lumii nu si-au facut timp pentru odihna.
Citeste si: Descoperiri uimitoare despre beneficiile somnului asupra sanatatii
Deschideti galeria foto de mai sus pentru a vedea graficele care arata cat obisnuiau sa doarma marile personalitati ale lumii
Inventatorul si inginerul Nikola Tesla obisnuia sa se odihneaaca doar cinci ore pe zi, dintre care doar doua ore erau rezervate somnului.?”In copilarie, isi petrecea noptile cu citirea cartilor din biblioteca tatalui sau”, a scris biograful John J. O”Neil, in lucrarea “Prodigal Genius: The Life of Nikola Tesla”.
In schimb, pentru Winston Churchill, perioadele scurte si dese de somn erau foarte importante. Fostul prim-ministru al Marii Britanii a crezut ca somnul a fost un element cheie al succesului sau politic.
Atat inventatorul Thomas Edison, cat si artistul Leonardo da Vinci, aveau un “ciclu de somn polifazic”, care implica mai multe perioade scurte de somn pe parcursul a 24 de ore.
Citeste si:?Ce risti daca dormi prea mult
Cercetatorul Claudio Stampi a scris?in lucrarea “De ce dormim/ Why We Nap” ca?”Leonardo da Vinci avea un mod unic de a dormi: Dormea timp de 15 minute la fiecare patru ore. In total, dormea doar 1,5 ore …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *