spot_img

ANAT: Romanii vor profita de vacantele ieftine in destinatii cu potential “de risc”

Date:

Romanii vor profita de preturile reduse ale destinatiilor cu potential “de risc”, precum Parisul sau Bruxelles-ul, intr-o perioada in care Europa este afectata de atacuri si amenintari teroriste, pentru a calatori la costuri mult mai mici, fara a se teme de posibile incidente, a declarat presedintele interimar al ANAT, Remus Visan, intr-un interviu pentru News.ro.
“Romanii nu sunt fricosi cand vine vorba de calatorii. Da, reactia imediata dupa tragediile care au marcat Europa in ultimele luni, inclusiv cea de la Bruxelles de saptamana aceasta, este de ingrijorare. Insa, in contextul in care informatiile din partea formatorilor de opinie si a autoritatilor sunt transparente si actualizate in permanenta, viata isi reia cursul normal, iar odata ce valul de soc trece, romanii revin la placerea de a descoperi noi destinatii”, a afirmat Visan, care detine si functia de director general al celei mai mari agentii de turism online, Paravion.ro.?
El a amintit ca romanii au inceput relativ recent sa-si permita cate doua-trei vacante pe an in strainatate, odata cu cresterea nivelului de trai, a consumului, dar si a noii generatii de turisti, care sunt tineri, curiosi, “digitali”, cu venituri medii si peste medie si privesc calatoriile ca pe un adevarat stil de viata.
Visan apreciaza ca aceasta generatie de turisti, foarte informata si ancorata la valori occidentale, nu va renunta la un stil de viata din teama, insa va fi precauta, va pune intrebari si va decanta informatiile. Cel mult, va amana destinatia pe care doreste sa o viziteze pana va fi 100% sigura de ea.
“Iar daca ne raportam strict la aceasta perioada grea pentru Europa, observam in Romania o noua tipologie de turist, care profita de preturile reduse ale destinatiilor cu potential de risc, pentru a calatori la costuri mult mai mici. Cei care poate inainte nu luau in calcul un city break la Paris, pentru ca era scump, profita de reducerile hotelierilor, ale companiilor aeriene si agentiilor. Considera ca au la dispozitie o super oferta, pe care nu vor sa o rateze. Privind la datele din piata, la reactiile clientilor nostri si la cum vindem, 2016 se arata foarte bun pentru outgoing”, a precizat presedintele interimar al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.
Turistii nu vor calatori spre destinatiile respective la o zi dupa o tragedie, dar nici nu le vor taia definitiv de pe lista, pentru ca cei care s-au obisnuit sa isi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related