Ancheta la ISU, dupa tragedia Colectiv: Sefii sunt audiati la DNA

UPDATE 19.00: Sefii ISU Bucuresti-Ilfov – inspectorul sef, colonelul Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul lui, Orlando Schiopu, precum?si adjunctul Giani Marian Aldoiu (responsabil cu prevenirea incendiilor), sunt audiati, miercuri seara, la DNA.
UPDATE: ISU Bucuresti a aprobat un concert in clubul Colectiv, cu cateva saptamani inainte de incendiu, conform Digi 24. Reprezentantii ISU au considerat ca respectivul?concert, la care urmau sa participe sute de persoane, nu prezinta un grad ridicat de risc.?
Citeste si: Cine sunt sefii de la ISU suspendati din functie si audiati la DNA
UPDATE: Premierul Dacian Ciolos a cerut demiterea conducerii ISU si a precizat ca asteapta un proiect de reformare al ISU de la secretarul de stat in MAI, Raed Arafat.?
UPDATE: IGSU precizeaza, intr-un comunicat, ca nu au fost efectuate verificari la fabrica Pionierul, dupa ce au fost informati de firma de evenimente Emagic ca va fi organizat un eveniment de amploare acolo.?
“La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului “EMAGIC” fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului”, se arata in comunicatul citat.
Citeste si: Care este starea ranitilor din Colectiv
De asemenea, IGSU a confirmat primirea documentelor.?
“In data?de 24.11.2015 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica PIONIERUL – etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26.09.2015), anterior producerii tragediei din data de 30.10.2015. ??La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. ?Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23.30. ?Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri”, conform comunicatuluI IGSU.?
Inspectoratul a precizat ca inspectorul general al IGSU va desemna o noua conducere interimara pentru institutie.?
Citeste si: In ce stare se afla ranitii din Colectiv
“Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.?In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”, a transmis IGSU.?
UPDATE: Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca s-a confirmat primirea faxului de la organizatia de evenimente Emagic si ca a trimis toate documentele la DNA, care instrumenteaza dosarul incendiului din Colectiv. Arafat a mai declarat ca astazi se va nominaliza o noua conducere interimara la ISU.?
“In mod normal trebuie sa trimiti pe cineva sa verfice, este responsabilitatea noastra. Nu cred ca e greu sa dai un telefon la cea mai apropiata unitate si sa trimiti pe cineva sa verifice locul unde avea loc un eveniment cu 2000 de persoane.?Cel putin unele persoane cu ISU au trecut prin fata unor documente care mentioneaza clubul Colectiv. Nu mai putem sa spunem ca ISU nu stia de existenta clubului Colectiv”, a spus Arafat.?
Citeste si: Inca o famillie indoliata. Bilantul catastrofei de la Colectiv a ajuns la 60 de morti
—–
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Bucuresti este obiectul unei anchete?interne, dupa ce o investigatie semnata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *