Andrei Iucinu poate purta numele tatalui sau, Tinu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mostenirea lasata de defunctul director si actionar majoritar al ziarului „Adevarul” ar putea fi redistribuita, dupa ce fiul jurnalistului, Andrei Iucinu, a solicitat instantei anularea certificatelor de mostenitor ale surorii sale, Ana Maria Tinu, si a mamei acesteia, Tamara Tinu. Aceeasi instanta, Judecatoria sectorului 1, a hotarat ca Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatalui sau.

Recent, Andrei Iucinu a avut castig de cauza la Curtea de Apel Bucuresti, care a respins definitiv si irevocabil, la sfarsitul lunii trecute, recursul declarat de Ana Maria si Tamara Tinu impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, care a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu. Judecatoria sectorului 1 a decis ieri ca Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatalui sau, Dumitru Tinu. Aceasta decizie poate fi atacata cu apel.

In data de 28 ianuarie, avocatul familiei Tinu, Gheorghe Dragomir, a cerut suspendarea judecarii recursului pe motiv ca Parchetul Prahova a declansat urmarirea penala pentru a elucida cauzele mortii omului de afaceri Dumitru Tinu, el depunand la dosar inscrisuri doveditoare in acest sens. Dragomir a mai sustinut ca exista un dosar de incepere a urmaririi penale cu privire la unul dintre martorii care au depus marturie pentru Andrei Iucinu, din cauza ca a mintit in fata instantei, avocatul cerand suspendarea si pentru acest motiv. Instanta a decis insa ca argumentele avocatului nu privesc prezenta cauza ce are ca obiect stabilirea paternitatii lui Andrei Iucinu si a respins cererea de suspendare.

Proba ADN: Andrei, fiul lui Dumitru Tinu
In replica, avocatii lui Andrei Iucinu au sustinut ca din probele administrate (expertiza ADN) rezulta ca acesta este fiul lui Dumitru Tinu si au cerut respingerea recursului. Tribunalul Bucuresti a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu si a retinut in judecarea cauzei ca intre ziarist si Emilia Iucinu „a fost dovedita o convietuire permanenta, iar intretinerea materiala s-a exercitat benevol si in mod substantial in favoarea copilului minor”. In motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti se arata ca Dumitru Tinu a contribuit „in mod real la acoperirea cheltuielilor legate de cresterea, educarea, dezvoltarea intelectuala si pregatirea profesionala a minorului”. In afara acestor argumente, probate cu inscrisuri si martori de Emilia Iucinu, instanta a mai retinut in sentinta prin care l-a recunoscut pe Andrei ca fiu al lui Dumitru Tinu ca nu pot fi ignorate probele expertizei medico-legale pentru cercetarea paternitatii. Concluziile inrudirii biologice intre Andrei Iucinu si Elena Parvan (sora lui Dumitru Tinu) si Tinu Virgil (nepotul de frate precedent al lui Dumitru Tinu) au aratat ca exista o relatie de inrudire de 94,43%, respectiv de 89,21%.

?Am fost tratat ca un infractor?
O alta actiune promovata de fiul fostului director de la „Adevarul” este aceea prin care a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova sa declanseze o ancheta judiciara care sa elucideze conditiile in care s-a produs decesul lui Dumitru Tinu. Andrei Iucinu crde ca tatal sau nu a murit in accidentul de circulatie despre care se crede ca a provocat moartea ziaristului. El a cerut procurorilor sa lamureasca anumite semne de intrebare legate de moartea lui Dumitru Tinu. Suspiciunile sale au fost trezite de faptul ca, desi s-a sustinut ca autoturismul condus de Tinu s-a rasturnat, plafonul masinii este intact. Mai mult, in ciuda faptului ca Dumitru Tinu avea plagi deschise, nu a sangerat aproape deloc, iar trupul sau a fost gasit in fata autoturismului, desi parbrizul era intact, numai luneta masinii fiind sparta. Expertii criminalisti au dovedit ca accidentul s-a petrecut la o viteza de 20 de kilometri pe ora, nu la 60, cum se afirmase. Andrei Iucinu ne-a declarat ca ultima sa actiune in justitie are ca scop recunoasterea sa deplina ca fiu al lui Dumitru Tinu. „Prin celalalt proces urmaresc sa obtin partea de mostenire care mi se cuvine in mod legal de pe urma tatalui meu, nimic in plus, nimic care sa fie in detrimentul altcuiva, vreau doar sa mi se recunoasca dreptul oricarui alt copil de a beneficia de mostenirea lasata de tatal sau. Cel mai important demers al meu ramane acela de a dovedi ca tatal meu nu a murit in urma unui stupid accident de circulatie. Aici pot aparea unele probleme, pentru ca procurorului care s-a ocupat pana acum de caz i se refuza dreptul de a definitiva aceasta ancheta. Nu ma nelinisteste mostenirea, ci faptul ca la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti am fost tratat ca un infractor, numai pentru ca am cerut ca acelasi procuror sa se ocupe in continuare de caz, conform principiului continuitatii in procesul penal”.

spot_imgspot_img