Andrei Marga: Le-am explicat de nenumarate ori partenerilor externi de ce s-a ajuns la referendum in Romania. Previziunile MAE pentru votul din 29 iulie

de Alina Matis Postat la: 19.07.2012 14:40 Ultima actualizare: 19.07.2012 14:41

FOTO: Octav Ganea/Mediafax
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a afirmat joi, intr-o declaratie de presa, ca le-a explicat partenerilor externi ai Romaniei “de nenumarate ori in ultimele zile” de ce s-a ajuns la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.
Seful diplomatiei romane nu a precizat insa cu cine anume a vorbit despre situatia de la Bucuresti, dar a subliniat ca a dat aceste explicatii cu convingerea ca, in tara sa, “democratia a prins radacini suficient de puternice pentru ca procese politice complexe sa poata fi gestionate cu maturitate si echilibru de institutii solide, stabile si credibile”.
Marga a subliniat, de asemenea, importanta referendumului din 29 iulie. “Pentru a doua oara in istoria foarte recenta a tarii noastre, cetatenii Romaniei se afla inaintea unuia dintre cele mai complexe exercitii democratice. Participarea la un referendum este, in sine, gestul definitoriu pentru democratia participativa. Verdictul urnelor este ireversibil si decisiv. Vointa populara pentru insumarea fiecarui vot conteaza cu adevarat atunci mai mult ca oricand”, a mai declarat ministrul de Externe.
MAE a organizat, pentru referendumul privind demiterea lui Traian Basescu, peste 300 de sectii de votare pe sase continente, in mai bine de 90 de tari, pentru ca cetatenii romani din diaspora sa se poata pronunta in cadrul acestui scrutin.
Ministrul de Externe s-a declarat convins ca, in ceea ce priveste votul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *