Andrei Nastase a venit de la penitenciarul Jilava.

Fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei, a venit, luni dupa-amiaza, la Penitenciarul Jilava, pentru a-l astepta pe tatal sau la iesirea din detentie, dupa ce Tribunal Bucuresti a decis ca fostul premier sa fie eliberat conditionat, potrivit Mediafax.
Andrei Nastase, venit la penitenciar cu autoturismul personal si insotit de bodyguarzi, a declarat ca el si restul familiei s-au bucurat “foarte tare” ca instanta a decis eliberarea tatalui sau, precizand ca “a fost un moment emotionant”.
“Am asteptat de ceva timp momentul acesta. Ne-am bucurat foarte tare, a fost un moment emotionant”, a spus Andrei Nastase.
Fiul cel mare al lui Adrian Nastase a adaugat ca nu a reusit sa comunice cu tatal sau la instanta, insa i-a urmarit declaratiile, iar acum asteapta sa il ia acasa.
Intrebat care va fi primul lucru pe care il va face la reintalnirea cu tatal sau, Andrei Nastase a spus: “O sa-l strang in brate”.
Adrian Nastase este asteptat la iesirea din inchisoare de mai multi apropiati si de trei bodyguarzi.
Fostul premier va fi eliberat din Penitenciarul Jilava dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, luni, recursul Directiei Nationale Anticoruptie.
Citeste si: Adrian Nastase va fi ELIBERAT. Vezi DECLARATIILE fostului premier
Completul de la Tribunalul Bucuresti, format din presedintele Ioana Cleopatra Sipoteanu si din judecatoarele Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, a decis, cu opinie majoritara, respingerea recursului DNA in cazul sentintei Judecatoriei Sectorului 4 si punerea in libertate a lui Adrian Nastase.
Concret, doua din cele trei judecatoare au dispus punerea in libertate a lui Adrian Nastase, in vreme ce al treilea magistrat din complet a decis in sens contrar.
In 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Nastase de eliberare din penitenciar inainte de termen. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Tribunalul Bucuresti, care luni au decis definitiv eliberarea fostului premier Adrian Nastase dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul “Trofeul calitatii”.
DNA a notat, in motivarea recursului facut impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata al lui Adrian Nastase, ca acesta, prin materialele si articolele pe care le-a scris si publicat, dovedeste ca nu regreta faptele pentru care a fost condamnat si ca in continuare nu le admite, singurul regret al sau fiind acela ca este singurul fata de care s-a pronuntat o condamnare cu executare.
In motivarea deciziei din 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a aratat ca Adrian Nastase a avut un comportament conform “intru totul” cu rigorile mediului carceral si nu a fost niciodata sanctionat, iar regimul de detentie si-a atins scopul pentru care fostul premier a fost condamnat.
Totodata, instanta a precizat ca lucrarea stiintifica scrisa de Adrian Nastase in penitenciar a fost intocmita conform dispozitiilor legale, iar cele 45 de zile scazute din pedeapsa pentru activitatea desfasurata in detentie au fost stabilite corect.
Instanta a mai notat in motivare ca lucrarea stiintifica “Reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeana in contextul reglementarilor interne si europene” a fost scrisa de Adrian Nastase in perioada 10 august – 24 decembrie 2012, constatand astfel ca “acordarea a 45 zile castig s-a facut in conformitate cu dispozitiile legale”.
“Ca lucrurile stau astfel o demonstreaza si aprobarea cererilor formulate de detinut la 10 si 21 august 2012, prin care acestuia, conform propunerilor comisiei de selectie munca din Penitenciarul Jilava facute in conformitate cu dispozitiile articolului 59 alineatele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *