Andrei Plesu ii desfiinteaza pe Traian Basescu, Sebastian Ghita si Ion Cristoiu: Brancusi s-ar intoarce in mormant! Filosoful este iritat de axa electorala Basescu – PSD – Ghita

Filosoful Andrei Plesu s-a dezlantuit la adresa fostului presedinte Traian Basescu, in doua editoriale succesive. Acesta descrie practic o noua alianta pelectorala socanta in care Traian Basescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta si Sebastian Ghita fac front comun.
Totul a pornit de la discursurile politicienilor citati de Andrei Plesu, pe marginea fotografiei cu presedintele Klaus Iohannis asezat la masa tacerii si de la campania agresiva dusa de PSD impotriva prim-ministrului Dacian Ciolos pe marginea prenumelui francez “Julien” al acestuia.
Scriitorul Andrei Plesu, fost consilier prezidential in administratia Basescu si un sustinator al fostului preesdinte, l-a criticat dur pe acesta si pentru ca si-a schimbat total atitudinea fiind acum intr-o alianta electorala ciudata cu Liviu Dragnea, Victor Ponta si Sebastian Ghita.
In urma cu o luna de zile si filosoful Gabriel Liiceanu a publicat o scrisoare deschsa in care l-a criticat vehement pe Traian Basescu dupa ce fostul presedinte a jignit mai multi jurnalisti care au remarcat ca fostul presedinte duce o campanie de denigrare a Justitiei si isi incalca principiile sustinute cand era in functie. Scrisoarea deschisa a lui Gabriel Liiceanu.
Liiceanu a notat ca Basescu “poate?nu se gandise niciodata ca justitia pe care o activase se va intoarce candva asupra celor din jurul lui? Cert e ca, asemeni acelui personaj din mitologia greaca, a inceput sa-si devoreze copiii. Oricum, pare ca “cineva” care statea la panda in el i-a tras soclul de sub picioare si ca, dintr-odata, magia s-a destramat. Basescu a devenit anti-Basescu”.?
Gabriel Liiceanu se declara dezamagit de Traian Basescu. Scrisoarea sa a ajuns virala pe Internet
In doua editoriale publicate la inceputul lunii noiembrie, Andrei Plesu a descris practic elementele comune din discursurile lui Traian Basescu, Sebastian Ghita, Victor Ponta si Liviu Dragnea, elemente care zugravesc o bizara alianta electorala intre personaje care acum cativa ani erau pe pozitii diametral opuse.?

“De opinia dlui Basescu ma mir mai putin. Il cunosc destul de bine ca sa stiu ca e pasionat de Brancusi, intr-atit incit ia orice afront la adresa artistului ca pe un afront personal. Arta si cultura sint, pentru fostul presedinte, sfinte. Cind nu iese la televizor, citeste multa literatura si rasfoieste albume cu marile capodopere ale muzeelor lumii. In plus, e un om flexibil, fara obsesia vulgara a consecventei. Nu e “incremenit in proiect”. Pe vremuri era cu “axa Washington-Londra-Bucuresti” cu “licuriciul cel mare”, cu Uniunea Europeana.””? , spune Andrei Plesu

Andrei Plesu l-a ridiculizat pe Traian Basescu si pentru ca nu mai respecta principiile pe care le sustinea cand era presedinte si Crin Antonescu alaturi de Victor Ponta incercau suspendarea lui. Atunci Traian Basescu sustinea Justitia si il acuza pe Victor Ponta ca e ofiter acoperit. Acum Traian Basescu are acoperiti si penali pe liste, situatie taxata acid de Andrei Plesu.
In 2012 Andrei Plesu a sustinut pozitia lui Traian Basescu impotriva liderilor USL.
In editorialul “Noi suntem romani!”, publicat vineri de Andrei Plesu pe blogurile Adevarul, scriitorul spune:

Acum s-a lamurit: discursurile din 2012 ale lui Victor Ponta si ale lui Crin Antonescu erau corecte: strainii ne vor raul, ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *