Angela Merkel are solutia pentru criza refugiatilor: integrarea cat mai rapida pe piata muncii

Angela Merkel, tot mai criticata si in scadere de popularitate din cauza politicii sale de deschidere fata de imigranti, le-a cerut miercuri, la Berlin, sefilor unora dintre cele mai mari companii din Germania sa explice lipsa lor de actiune si sa faca schimb de idei despre cum pot progresa in aceasta directie.
Multe companii sustin insa ca lipsa cunostintelor de limba germana si a calificarilor profesionale intalnita la majoritatea refugiatilor, precum si incertitudinile privind permisiunea lor de a ramane in Germania sunt obstacole in calea angajarilor, astfel ca sunt putine sanse ca situatia sa se schimbe pe termen scurt.
Merkel a declarat joi la postul de radio rbb ca, in cazul in care va fi nevoie, vor fi adoptate masuri speciale pentru a accelera integrarea refugiatilor pe piata muncii, dar a recunoscut ca acest lucru va necesita totusi timp.
“Multi dintre ei se afla la cursuri de pregatire sau asteapta sa fie inscrisi. Prin urmare, cred ca trebuie sa dam dovada de putina rabdare, dar este nevoie sa fim pregatiti la orice moment pentru a dezvolta solutii viabile”, a spus ea.
Citeste si Mii de migranti dau in judecata GERMANIA. Ce vor refugiatii de la guvernul german
Un sondaj realizat saptamana trecuta de Reuters in randul celor mai mari 30 de companii listate la Bursa din Frankfurt a aratat ca acestea nu ar fi angajat decat 63 de refugiati in total.
Dintre acestia, 50 au fost angajati numai de compania de curierat Deutsche Post DHL, care a precizat ca a aplicat o “abordare pragmatica” si foloseste refugiati pentru a sorta si livra scrisori si colete.
“Dat fiind faptul ca circa 80% dintre solicitantii de azil nu sunt inalt calificati, iar multi nu vorbesc deocamdata limba germana la un nivel corespunzator, am oferit in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *