Angela Merkel cere producatorilor auto respectarea normelor de poluare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Angela Merkel a spus ca producatorii germani trebuie sa se adapteze competitivitatii pietelor internationale, iar reducerea emisiilor poluante are o importanta majora. Cancelarul german a detinut, anterior, functia de ministru al mediului, iar guvernul sau s-a angajat sa reduca cu 30% emisiile de gaze cu efect de sera, pana in 2020, de la nivelul anului 1990.

?Astept cu interes sa vad ce vor prezenta producatorii germani de automobile in domeniul noilor tehnologii si a noilor masuri de protejare a mediului?, a mai spus Merkel, care va deschide oficial salonul auto pentru public, pe 13 septembrie. Ea a remarcat faptul ca Matthias Wissmann, noul presedinte al Asociatiei Auto din Germania a declarat, saptamana trecuta, ca producatorii germani ?reinventeaza automobilul?, pentru a face fata provocarilor viitorului. ?Daca industria auto germana se poate ridica la nivelul noilor provocari tehnologice, va mentine nivelul ridicat al calitatii si va urmari protejarea mediului, va asigura, in viitor, locurile de munca si isi va consolida pozitia detinuta pe pietele de export?, a spus Merkel.

Cancelarul a mai spus ca guvernul german a decis, recent, sa lucreze la modificarea impozitelor aplicate vehiculelor, cu un nivel mai redus pentru cele putin poluante si mai ridicat in cazul celor care genereaza un volum mai mare de emisii.

spot_imgspot_img