Angela Merkel refuza cererea lui Donald Trump de a creste numarul militarilor germani din Afganistan

Guvernul condus de Angela Merkel a respins solicitarea presedintelui SUA, Donald Trump, de a suplimenta efectivele militare ale Germaniei din Afganistan, relateaza, marti, agentia Reuters citata de Mediafax.
Ursula von der Leyen, ministrul german al Apararii, a salutat angajamentul lui Donald Trump de continuare a misiunii americane din Afganistan, precizand insa ca Germania nu se va grabi sa suplimenteze contributiile la aceasta misiune.
“Noi am suplimentat efectivele cu 18 la suta anul trecut, atunci cand altii le diminuau. In acest caz, nu ne vedem printre cei carora li se solicita suplimentarea trupelor”, a spus Ursula von der Leyen.
Donald Trump a anuntat luni seara prelungirea interventiei militare americane in Afganistan, pe care la un moment dat o cataloga drept “o pierdere totala de timp si resurse”.
“Instinctul meu initial a fost sa retragem trupele si de obicei imi place sa imi urmez instinctele, dar toata viata mea am auzit ca deciziile sunt cu totul altfel cand de afli in biroul de la Casa Alba”, a spus Donald Trump, pledand pentru invingerea talibanilor si a organizatiilor teroriste Stat Islamic si Al-Qaida.
Casa Alba a anuntat ca Pentagonul a primit deja aprobarea de a trimite inca 4.000 de militari in Afganistan. In prezent, in Afganistan sunt deja 8.400 de militari americani.
Donald …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *