Angela Merkel si Vladimir Putin au vorbit la telefon despre situatia din Ucraina

Cancelarul “a exprimat profunda ingrijorare in legatura cu situatia tensionata din estul Ucrainei si a afirmat ca asteapta ca Guvernul rus sa confirme clar aprobarea acordului de la Geneva si sa depuna eforturi pentru aplicarea prevederilor”, a declarat Steffen Seibert, intr-o conferinta de presa.
“Evolutiile din estul Ucrainei sunt serioase, ingrijoratoare. Ceea ce se intampla de la reuniunea de la Geneva este dezamagitor, in special din partea rusa, nu putem constata niciun progres”, a declarat Seibert. In ceea ce priveste partea ucraineana, Guvernul “depune aparent eforturi”, a adaugat el.
Intrebat despre impunerea unor noi sanctiuni Rusiei, tema unei teleconferinte programate vineri intre presedintele american Barack Obama si oficiali europeni, printre care si cancelarul Merkel, purtatorul de cuvant al Guvernului german nu a exclus aceasta posibilitate.
“Sanctiuni sunt deja in vigoare, dar trebui sa analizam faptele. In cazul in care nu se schimba nimic, este important sa fim pregatiti pentru alte sanctiuni”, incercand insa mentinerea dialogului si cautarea unei posibile solutionari politice”, ajutand Ucraina si cetatenii sai, a mai declarat Steffen Seibert.
“Rusia trebuie sa confirme clar, in mod public, ca sustine in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *