Angela Merkel, oferta pentru Grecia. Pachet de investitii de 35 de miliarde de euro

Merkel, fata in fata cu Grexitul

Cancelarul german Angela Merkel a facut Greciei o oferta care contine o serie de concesii mult mai mari decat se stia pana luni seara.

Printre altele, Merkel a pus pe tava o restructurare partiala a datoriei si un al treilea program de asistenta financiara. Pentru oamenii din partidul sau insa, oferta a reprezentat un afront, scrie Der Spiegel.
Angela Merkel a avut o intrevedere personala cu membrii grupului parlamentar social-democrat in care le-a transmis oferta facuta grecilor. Pentru proprii parlamentari crestin-democrati, mesajul a fost ca nu s-a lasat pacalita de partea elena. Numai ca CDU considera oferta facuta vinerea trecuta tocmai o pacaleala.
Daca premierul Alexis Tsipras ar fi acceptat prelungirea celui de-al doilea pachet de salvare, Merkel ii promisese un al treilea pachet, o restructurare partiala a datoriei si un pachet de investitii de 35 de miliarde de euro, potrivit Hotnews.ro.
Oferta aceasta depaseste cu mult pozitia exprimata de Eurogroup. Poate tocmai de aceea mesajul catre crestin-democrati a fost dat de ministrul de finante Wolfgang Schauble, nu de Merkel insasi. Schauble dezminte existenta unei oferte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *