ANI cere Parchetului sa il cerceteze pe fostul deputat Stefan Buciuta, pentru conflict de interese

de Departamentul Social – Mediafax Publicat la: 27.09.2013 12:46 Ultima actualizare: 27.09.2013 12:47

Agentia Nationala de Integritate (ANI) cere Parchetului instantei supreme sa il cerceteze pe fostul deputat Stefan Buciuta, pentru conflict de interese, intrucat si-a angajat fiica la biroul sau parlamentar, din 2008 pana in 2012.
Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Stefan Buciuta a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajata, in perioada 15 decembrie 2008 – 14 septembrie 2012, in functia de expert in cadrul biroului sau parlamentar, in Circumscriptia electorala nr. 27 Maramures – Colegiul uninominal nr. 7.

De asemenea, in urma evaluarii au rezultat si indicii privind posibila incalcare de catre Stefan Buciuta a dispozitiilor articolului 253 indice 1 din Codul Penal, prin angajarea fiicei sale la biroul parlamentar, aceasta obtinand astfel venituri salariale de 59.499 de lei, a aratat vineri ANI, intr-un comunicat de presa.
Astfel, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa faca verificari in cazul lui Stefan Buciuta, pentru conflict de interese.
Potrivit articolului 253 indice 1 din Codul Penal, “fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”.
ANI a precizat ca Stefan Buciuta a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *