Antivaccinistii sunt unul dintre cele mai mari pericole pentru sanatatea mondiala, conform OMS

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Antivaccinistii au fost desemnati in cadrul unui clasament realizat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii drept una dintre amenintarile de la nivel global din momentul prezent. Iata care a fost justificarea acestui gest, precum si informatii despre celelalte pericole iminente pentru sanatatea mondiala.

Alaturi de pericole create de om precum poluarea aerului, schimbarile climatice, servicii precare de sanatate si saracie, dar si boli grave precum ebola, HIV-SIDA, febra dengue si cancerul, se numara si cel al anti-vaccinistilor. Tendinta in crestere de a refuza vaccinarea in conditiile epidemiei de rujeoala este una care merita atentie. Acesta este primul an in care refuzul/evitarea vaccinarii face parte din lista de avertizare emisa de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Astfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii noteaza ca, desi un numar semnificativ de persoane este protejat deja prin vaccinare, chiar si mai multe ar putea fi protejate daca ar fi avut un tratament pentru boala. Ezitarea de a vaccina – neincrederea sau refuzul de vaccinare in pofida disponibilitatii vaccinurilor reprezinta un real pericol de subminare a progresului realizat in combaterea bolilor prevenibile prin vaccinare.

Vaccinarea reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de a evita o boala, reusind sa previna un numar de 2-3 milioane de decese anual. …

spot_imgspot_img