Antonescu refuza preventiv o a”oferta” a PSD.

Crin Antonescu a apreciat ca Victor Ponta ar fi a”unul dintre cei mai puternici candidati”, daca va intra in cursa pentru alegerile prezidentiale. Antonescu a mentionat faptul ca Ponta este liderul celui mai mare partid din Romania, are realizari in fruntea Guvernului si este a”un om politic redutabil”.
Totusi, Antonescu nu crede ca? Ponta este un candidat mai bun decat el. El? a explicat si ce se va intampla daca PSD vrea candidatul la prezidentiale din partea USL. “Daca la momentul respectiv, un om din PSD, premierul sa zicem, va fi cel mai bine plasat in sondaje ca intentie de vot pentru presedintie, nu in alte sondaje – incredere, frumusete, simpatie, atunci el ar putea spune: “Bine, eu candidez la presedintie si atunci postul de prim-ministru revine PNL””, a spus Antonescu, potrivit Pro Tv. Liderul liberal a explicat, insa,? ca “asa ceva este foarte putin probabil”. Ponta a afirmat, ieri, ca nu va candida la prezidentiale si ca postul revine PNL,? dar in urma cu doua saptamani il avertiza pe Antonescu ca ar putea pierde sprijinul PSD pentru Cotroceni.
Potrivit protocolului USL, candidatul la prezidentiale este politicianul cel mai bine plasat in sondajele de opinie. Postul de premier revine partidului care nu detine presedintele. Cele doua partide au decis, in congrese separate, ca il vor sustine pe Crin Antonescu la prezidentiale si pe Victor Ponta ca premier. In ultima perioada, insa, au aparut informatii despre intentia PSD de a cere postul de presedinte pe baza unor sondaje in care Victor Ponta este primul clasat la capitolul incredere. Daca liberalii refuza, ei pot fi acuzati de incalcarea protocolului, iar PSD va constata ruperea USL. Daca PNL accepta si Ponta ajunge presedinte, seful statului il poate schimba pe premier daca PSD isi face o majoritate fara liberali.
Prin declaratia de ieri, Antonescu a vrut sa reamintesca faptul ca prezidentiabilul USL este desemnat pe baza a doua sondaje: unul platit de PSD si unul platit de PNL. Afirmatia lui Antonescu a fost o trimitere indirecta la faptul ca Ponta a castigat la capitolul a”incredere” si nu intentie de vot, in sondaje realizate de institute apropiate de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *