Antonescu: “Nu putem duce mai departe coabitarea. Compromisurile sunt cele ce ma despart de Ponta”

Publicat la: 31.03.2013 22:51 Ultima actualizare: 31.03.2013 22:52

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut, duminica seara, ca acordul de coabitare intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, in pofida presiunii CE in chestiunea procurorilor.
“Victor Ponta nu devine, chiar daca va face acest lucru, dusmanul nostru, nu inceteaza sa fie aliatul meu. Sigur ca stiu toate aceste lucruri (legate de o eventuala nemultumire a electoratului – n.r.) , tocmai de aceea va spun ca din puntul meu de vedere – si i-am spus premierului – nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare”, a sustinut Antonescu intr-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a sustinut ca pasul “foarte rau” facut de Victor Ponta dupa alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Basescu pentru semnarea acordului de coabitare.
“Se semneaza un act care la urma urmelor ce? Sa valideze vointa romanilor exprimata prin alegeri. Nu aveam nevoie de asa-numitul pact de coabitare. Se puteau gasi formule minim functionale de natura statala, de natura institutionala, dar nu trebuia acceptata cu niciun chip conditionarea aplicarii sentintei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Basescu, impotriva caruia din punct de vedere politic in principal votasera oamenii aceia, si nu pentru ca eram noi frumosi cu viitorul in fata”, a spus Antonescu.
In ceea ce o priveste pe Mona Pivniceru, fostul ministru al Justitiei, Antonescu a precizat ca singura sugestie pe care i-a facut-o a fost aceea de procedura, respectiv “respectarea legii romanesti in vigoare”.
“Cred ca a fost, cu toata consideratia, cu tot respectul si toata pretuirea pentru demnitatea cu care doamna Pivniceru nu a vrut sa intre in negocieri si combinatii politice cu Traian Basescu sau cu altcineva, cred ca a fost singura greseala, si anume ca doamna Pivinceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat in serios ceea ce s-a discutat la Comisia Europeana. Acolo i s-a descris, i s-a prescris si i s-a impus un mecanism indelungat, complicat si care adauga la legea romaneasca sau chiar o incalca… sa spunem ca nu o incalca, dar in fine adauga zdravan”, a sustinut Antonescu.
Liderul PNL a precizat ca in momentul de fata se poate constata ca, “daca se fac niste propuneri cu care e de acord si Basescu, vestita Comisie Europeana de la Bruxelles, nici doamna Reding, nici doamna Day nu mai tin minte nimic din toata procedura pe care nu au propus-o, ci au impus-o Monei Pivinceru”.
“Cu alte cuvinte, daca e Kovesi, e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *