Antonescu: Daca exista vointa politica, poate fi modificat articolul care prevede limitele …

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca in situatia in care exista “vointa politica” si o majoritate favorabila, pot fi operate modificari inclusiv in cazul articolului din Constitutie care stabileste limitele revizuirii legii fundamentale, potrivit Mediafax.
Antonescu a fost intrebat cum vede ideea modificarii articolului din Constitutie care stabileste punctele in care legea fundamentala nu poate fi revizuita, idee lansata de premierul Victor Ponta.
“In principiu, vorbind despre o revizuire, avem descrise in Constitutia actuala limitele revizuirii, dar discutia se poate duce in conditiile in care exista vointa politica si exista majoritate, in orice directie. Eu o sa va invit inca o data, insistent, sa intelegeti ca punctul de vedere al USL pe ce ne-am inteles si sustinem in comun, ce eventual e divergent, nu poate fi prezentat decat dupa ce aceste discutii sunt finalizate intre noi”, a raspuns liderul PNL.
Totodata, Antonescu a anuntat, la finalul sedintei USL, ca pana saptamana viitoare vor fi convenite la nivelul Uniunii principiile comune pentru revizuirea legii fundamentale.
“Am stabilit un calendar, exista discutii care se poarta pe paliere diferite la nivelul membrilor comisiei (de revizuire a Constitutiei, n.r.) a sefilor comisiilor de specialitate, nivelul parlamentarilor juristi si, dupa aceea, acolo unde sunt divergente, o intrunire politica pe care o vom avea. Probabil pana la inceputul saptamanii viitoare cred eu ca toate lucrurile acestea … dar trebuie sa va dezamagesc poate sa va spun ca nu sunt deocamdata mari divergente la orizont”, a sustinut Antonescu.
In ceea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *