Antonescu: Daca nu vom iesi din logica de partid legat de activitatea Guvernului, USL va esua

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 31.08.2013 13:32 Ultima actualizare: 31.08.2013 13:33

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, in cadrul grupurilor parlamentare USL, ca in situatia in care nu se va iesi din capcana “logicii de partid” privind activitatea Guvernului, proiectul USL va esua, deoarece marea problema este legata de nivelul de asteptare generat la alegeri.
Liderul PNL a subliniat, in reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, PNL si PC, ca problema USL vizeaza in primul rand nivelul de asteptare generat in alegeri, iar mentinerea unei logici de partid in evaluarea activitatii Guvernului poate duce la esecul Uniunii.

“Sa nu cadem in capcana de a uita ca exista USL, si in lipsa de opozitie, in lipsa de alternativa, sa gandim doar in termenii logicii de partid (…) USL nu exista in afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul are probleme in fiecare zi, Parlamentul va trebui in continuare sa explice ceea ce nu e deloc confortabil ce nu poate face. Sa duca batalia, cum indemna premierul, cu Traian Basescu. Mai o duce Traian Basescu decat noi”, a afirmat Antonescu.
Tema a fost reluata ulterior de liderul PNL. “Daca vom ramane cantonati intr-o logica de partid, in care nu vom intelege ca daca Guvernul reuseste, reusim toti – nu se poate ca unii sa reuseasca, si unii nu – daca vom cantari in fiecare zi cine a castigat mai mult in cutare hotarare guvernamentala ca imagine si ce o sa se intample, si ce o sa faca PSD si daca nu cumva PNL va face, daca vom ramane doar cu atat, daca lucrurile astea nu pot fi eliminate, proiectul, sansa cu care Romania nu se va mai intalni curand de a avea o asemenea forta politica in stare sa lucreze pentru ea, vor esua”, a sustinut presedintele PNL.
Totodata, el a mentionat ca lupta cu Traian Basescu nu trebuie sa fie prioritatea liderilor USL. “Dincolo de iluziile de presa nu Traian Basescu, nici macar institutiile pe semne, si zic literalmente pe semne, controlate si actionate – anticonstitutional in fond – politic de catre acesta sunt adversarii nostri. Nu micile lor intreprinderi, oricat de mult ne-ar putea afecta si ne afecteaza sunt provocarea cea mai importanta caruia ar trebuie sa-i raspundem. Marea noastra problema, marea noastra lupta, marea noastra batalie este cu asteptarea pe care noi insine am generat-o cu faptul ca poate nedrept, dar asta este viata politica, noi nu raspundem doar asteptarilor legate de proiectul politic, de programul de guvernare. Noi raspundem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *