Antonescu: Deocamdata Basescu nu poate da jos Guvernul; USL nu-l rupe Basescu, ci doar noi

de Manciu Andi Publicat la: 19.06.2013 23:37 Ultima actualizare: 19.06.2013 23:38

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca “deocamdata” seful statului nu poate “sa dea jos guvernul actual”, dar a tinut sa sublinieze ca ruperea USL poate fi realizata doar de PSD si PNL, mentionand ca Traian Basescu va continua “razboiul” politic.
Antonescu a tinut sa faca o precizare, intr-o emisiune Antena 3, in momentul in care moderatorul afirma ca Traian Basescu nu poate sa dea jos Guvernul actual in formula existenta.

“Deocamdata”, a opiniat liderul PNL, fara sa faca alte completari.
Ulterior, Antonescu a fost intrebat daca actualul presedinte va reusi sa “sparga” USL. “Nu. Eu as vrea sa le spun tuturor celor care ne-au votat, care tin la unitatea acestei constructii, care tin la proiectul de mare anvergura pe care noi l-am angajat, sa urmareasca lucrurile care conteaza, dincolo de momentele de nemultumire, dincolo de insatisfactia de a-l vedea pe Traian Basescu acolo unde nu doresc sa-l mai vada – deocamdata – nemultumiri pe care le incercam si noi uneori… Dincolo de asta, exista lucruri esentiale. Guvernul si actiunea guvernamentala merg pe linia pe care am anuntat-o, avem nu semnele, nu sperantele, ci dovezile certe, ale unei actiuni guvernamentale, ale unui premier care fac cu totul altceva decat facea Guvernul Boc”, a sustinut liderul PNL.
El a adaugat faptul ca este angajat de USL proiectul de modificare a Constitutiei, care trebuie avut in vedere.
“Lucrurile trebuie vazute pe aceste magistrale, pe actiunile majore. Restul sunt accidente de parcurs si important e sa tinem aceste directii (…) Traian Basescu nu poate sa rupa USL. USL putem sa-l rupem doar noi, si nu-l rupem”, a asigurat Antonescu.
El a comentat inclusiv subiectul convocarii unui nou referendum privind parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, de catre Traian Basescu.
“E clar ca acest nou scandal cu al nu stiu catelea referendum, cu aceeasi intrebare, este folosit nu in scopul de a afla dorinta romanilor in vreo chestiune, ci in scopul de a pregati un electorat cat decat semnificativ pentru o formatiune politica pe care o conduce de pe acum, inclusiv din pozitia de presedinte al Romaniei”, a sustinut Antonescu.
Liderul PNL a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *