Antonescu: La prezidentiale contracandidatul meu va fi cel mai probabil Ponta, cu sanse de 48-52%

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 18.03.2014 23:41 Ultima actualizare: 18.03.2014 23:42

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca cel mai probabil contracandidatul sau la alegerile prezidentiale va fi premierul si liderul PSD, Victor Ponta, cu sanse de a obtine intre 48 si 52 la suta in turul II de scrutin, mentionand ca ar fi candidatul pe care l-ar prefera adversar.

Antonescu a fost intrebat, intr-o emisiune la TVR 1, care ar fi in opinia sa scorul pe care l-ar obtine Mircea Geoana intr-o eventuala candidatura la prezidentiale.
Liderul PNL a apreciat ca, in cazul in care Geoana ar fi sustinut de PSD, acesta ar putea sa ajunga in turul II al alegerilor la 45%, in vreme ce Victor Ponta ar putea „sa piarda foarte strans sau sa castige foarte strans”, in marja 48-52%. De asemenea, liderul PNL a opinat ca Sorin Oprescu, sustinut de PSD la prezidentiale, ar avea mai putine sanse de castig decat Mircea Geoana.

Totodata, Antonescu a sustinut ca, in cazul lui Catalin Predoiu, acesta nu ar face scorul politic al PDL.
Pe de alta parte, liderul PNL a afirmat ca PDL va avea o problema la alegerile europarlamentare deoarece PMP va „vampiriza” electoratul democrat-liberalilor.
„Nu stiu daca PDL va mai ajunge, dupa acest soc la europarlamentare, la prezidentiale. Pentru ca va exista tentantia din partea PMP si presiunea din nou a domnului Basescu de a-i unifica atunci, chiar si cu pretul unor schimbari”, a mai declarat Antonescu.
Presedintele PNL a sustinut ca, cel mai probabil, contracandidatul sau in turul II al alegerilor prezidentiale va fi Victor Ponta.
„Daca e de preferat, eu tot pe domnul Basescu as fi vrut sa-l am adversar, dar nu se mai poate. Si atunci, merge si domnul Ponta. Adica si domnul Ponta, daca vorbim in termeni de box, desi confruntarea prezidentiala nu e una de box, ai in cine sa dai. L-as prefera pe domnul Ponta”, a mai spus Antonescu.
In plus, el a afirmat ca nu se pune problema rocadei cu edilul Sibiului, Klaus Iohannis, in cursa prezidentiala.
Presedintele PNL a precizat ca are …

spot_imgspot_img