Antrenament la Arcul de Triumf pentru parada de 1 decembrie

Aproximativ 3.500 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, precum si militari din mai multe tari aliate sau partenere participa sambata, la Arcul de Triumf, la antrenamentul general pentru parada militara de Ziua Nationala a Romaniei.
“Suntem peste 3.500 de militari, atat din MApN, cat si din MAI si SRI, avem peste 350 de mijloace tehnice, 50 de aeronave, 18 unitati calare si suntem gata in acest an cu tehnica straina, avem doua F18 canadiene si cinci transportoare “Patria” poloneze” a declarat capitan Catalina Turcan, din partea MApN.
Potrivit acesteia, la parada de 1 Decembrie participa anul acesta 320 de militari din 15 tari.
“Ne bucura faptul ca sunt alaturi de noi militarii moldoveni, cooperarea este pe toate planurile, inclusiv de Ziua Nationala a Romaniei. Suntem bucurosi pentru ca anul acesta a fost foarte complex, a fost anul exercitiilor militare, am avut un exercitiu de mare amploare la care au participat militari din 27 de tari, pe teritoriul a trei state. Din acest motiv, militarii straini sunt si astazi, respectiv pe 1 decembrie”, a precizat Turcan.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a mentionat ca pregatirile pentru parada de 1 Decembrie au inceput cu cateva saptamani inainte, pentru ca este nevoie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *