ANUNT de ultima ora pentru cei cu MASINI DIESEL

Circa 29 de milioane de vehicule echipate cu motoare diesel care circula in UE emit mai multe gaze poluante decat limita autorizata prin lege, se arata intr-un studiu al ONG-ului Transport & Environment publicat luni, la un an de la izbucnirea scandalului Volkswagen, relateaza AFP citata de News.ro.
Mai mult de patru vehicule din cinci cu standardul de emisie Euro 4, vandute in perioada 2010-2014, emit de trei ori mai mult oxid de azot la testele de laborator decat limita fixata, potrivit ONG-ului.
In cazul motoarelor Euro 6, vandute din 2015, doua treimi dintre ele emit de pana la trei ori mai mult decat limita fixata, se mai arata in studiu.
T&E a compilat date referitoare la cele 230 de modele obtinute din anchete ale guvernelor din Franta, Marea Britanie si Italia, in marja scandalului Dieselgate, precum si o serie de informatii publice.
Scandalul testelor de emisii trucate reprezinta numai “partea de deasupra a aisbergului”, avertizeaza Transport & Environment (T&E), care incearca prin acest studiu sa “expuna numarul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *