Anunt OFICIAL de la ANAF, au mai ramas cateva zile. Ce trebuie sa faca TOTI contribuabilii pana pe 15 decembrie

Contribuabilii care au depus Declaratia unica si care si-au acordat prin aceasta bonificatia, prin mentionarea la rd. 2, rd. 5 si rd. 8 ale lit. C. “Sumarul obligatiilor fiscale datorate”, a sumei aferente acesteia, beneficiaza de o bonificatie reprezentand 5% din suma datorata, daca achita cel putin 95% din suma datorata pana la 15 decembrie 2018, inclusiv.
Aceasta bonificatie se acorda prin efectul legii, fara a mai fi necesara comunicarea unui act administrativ fiscal din partea organului fiscal central.
Contribuabilii persoane fizice pentru care au fost comunicate decizii de impunere anuala aferente impozitului pe venit anual pentru veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017, precum si aferente contributiei individuale de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2016 – 2017, si care achita pana la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, cel putin 90% din sumele stabilite prin acestea, beneficiaza de o bonificatie reprezentand 10% din suma stabilita prin aceste decizii de impunere anuala.
Despre acordarea bonificatiei, organul fiscal central instiinteaza contribuabilii, persoane fizice, dupa expirarea termenului de plata pentru acordarea acesteia, respectiv 15 decembrie 2018, inclusiv. Efectuarea stingerii in evidenta fiscala se aplica de organele fiscale pana la data de 31.07.2019. Dupa scaderea din evidenta fiscala organul fiscal instiinteaza persoana fizica cu privire la acordarea bonificatiei pana la data de 31.08.2019.
Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, stabilite prin decizii de impunere anuala, este aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2906/2018, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1005 din 27 noiembrie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *