Anuntul ANAF pentru milioane de romani. Ce trebuie sa faca pentru a evita dubla impunere

Contribuabilii care obtin venituri din strainatate si primesc solicitari de a se prezenta la fisc pentru a clarifica anumite aspecte trebuie sa dea curs acestor solicitari pentru a evita dubla impunere, precizeaza, vineri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un comunicat remis AGERPRES.
“Agentia Nationala de Administrare Fiscala realizeaza schimb reciproc de informatii cu diverse state. Schimbul automat de informatii cu Statele Membre ale Uniunii Europene se realizeaza in baza
Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal, transpusa in legislatia nationala in Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 291 prevazand sfera de aplicare si conditiile schimbului automat obligatoriu de informatii.
In ceea ce priveste schimbul automat dintre Romania si statele Non-EU, acesta se realizeaza in baza Conventiilor pentru evitarea dublei impuneri, pentru prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit si pe capital care se incheie cu fiecare jurisdictie in parte.
Avand in vedere cele mai sus mentionate, invitam contribuabilii care primesc solicitari de a se prezenta la organele fiscale de a da curs acestora si de a clarifica aspectele ce le sunt comunicate, pentru a evita dubla impunere si a stabili statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor conventiilor de evitare a dublei impuneri si a Codului fiscal”, mentioneaza sursa citata.
In situatia in care fiscul solicita prezentarea de documente justificative, contribuabilii trebuie sa prezinte documentele solicitate iar in cazul in care acestea sunt emise intr-o alta limba, acestea trebuie sa fie insotite de traduceri in limba romana certificate de traducatori autorizati, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *